Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija ŽUC Podijeli

Bišćanu, Mežnaru, Niskogradnji i Lešćancu čišćenje županijskih cesta zimi

Radove će izvoditi vlastitom mehanizacijom i vlastitim radnicima, osigurali su minimalno 30 ekipa

Nakon niza godina županijske ceste, svih 1059 kilometara, ove zime neće održavati Ceste Karlovac. Na ponovljenom natječaju, teškom 7,1 milijuna kuna za ovogodišnju zimsku službu, Županijska uprava za ceste, posao je povjerila zajednici ponuditelja.

U njoj su četiri, mahom građevinske tvrtke. Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković nada se kvalitetnijem održavanju prometnica u predstojećoj zimi.

– SA Bišćan d.o.o., Mežnar građevinske usluge, Niskogradnja d.o.o. i GMTT Lešćanec koji će radove izvoditi vlastitom mehanizacijom i vlastitim radnicima, rekao je nakon današnjeg sastanka zimske službe ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković.

Ako će zima biti jaka i skuplja od predviđenog,  ŽUC može na postojeći ugovor dodati najmanje 15 %. Ako ni to neće biti dovoljno potpisat će dodatak ugovora s izvođačima

S 30 ekipa snijeg će čistiti od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine u četiri sektora – dugoreškom, slunjskom, ogulinskom i ozaljskom.

Na raspolaganju imaju dovoljno ekipa i mehanizacije.

-Uvjeravam vas da je spremno i više ekipa od ovog, ali minimalno sva četiri izvođača moraju imati osam kamiona do 12 tona, četiri preko 12, 10 UNIMAG-a, dva grajdera, četiri utovarivača, osam traktora, 22 pospipača i 30 snježnih plugova, kaže Turković. Dodaje da svaki izvođač od minimalno potrebnih ekipa raspolaže i s najmanje dvije ekipe rezerve.

Ovo je prvi put od osnutka ŽUC-a 1997. da županijske prometnice neće održavati tvrtka Ceste Karlovac

Naručeno je 2.650 tona soli i 4.800 tona posipala. Sol je u dolasku, a posipalo na mjestima pripravnosti.

Čišćenje prometnica ove zime bit će posebno izazovno i zbog brojnih radova zbog čega su i županijske ceste dodatno opterećene prometom. Trenutno je zatvorena ŽC Slunj – Bogovolja – Cetingrad zbog izgradnje novog mosta. Turković se nada da će radovi završiti do ovog Božića. Na toj cesti će biti osiguran obilazni pravac. Zbog radova na Borlinu i u Mahičnom promet je preusmjeren na pojedine županijske ceste, Stative – Tomašnica – Mali Erjavac i Mahično – Zorkovac – Ozalj, pa je pojačano njihovo redovno održavanje, a zimi će ih pojačano i kvalitetno čistiti.

Pročitajte i ovo

PONOVNO

Duga Resa ostala bez struje: Kriv je izvođač radova na aglomeraciji