Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Obiteljsku tragediju doživio je 2009. kad je nakon nesreće na skijanju od posljedica udara glavom preminula njegova tadašnja supruga Natasha Richardson. Nakon toga se borio s raznim porocima Nakon smrti supruge borio se s ovisnošću, a u probleme je lani upao zbog rasističke izjave Iznenađujuće jednostavna terapija plivanjem u hladnoj vodi pokazala se vrlo učinkovitom u istraživanjima, pa liječnici i pacijenti vjeruju da će pomoći u liječenju depresije bez uporabe medikamenata Tvrde da plivanje u hladnoj vodi pomaže liječiti bol od depresije Prije 27 godina jedna automobilska nesreća potresla je Hrvatsku. Dražen Petrović poginuo je u autu koji je vozila njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy, a godinama se špekuliralo tko je bila treća osoba u Golfu... Sjedila je iza Dražena u Golfu: 'Uništila me, ne mogu pamtiti' Lider Demokratskog pokreta Miroslav Škoro bio je 1984. ili 1985. predsjednik Komisije za kulturu Općinskog komiteta Saveza socijalističke omladine Osijeka, piše u nedjelju Jutarnji list. Taj je podatak, navodi dnevnik, potvrdio i sam Škoro u razgovoru za omladinski list Ten iz Osijeka u travnju 1985. kada je, među ostalim, izjavio da je "kao predsjednik Komisije za kulturu OKSSO Osijek, došao do zaključka da se strahovito malo polaže na muzičku djelatnost". Jutarnji list podsjeća da je Škoro nedavno izjavio da nije primljen u Titove pionire jer je imao upalu pluća te navodi da je je to faktografski možda i točno, ali da je sasvim sigurno bio predsjednik komisije omladinske organizacije koja je djelovala u sustavu Saveza socijalističke omladine te da to dovodi u pitanje njegovu tezu o odlasku iz Jugoslavije 1989. zbog neslaganja sa sustavom. Poznavajući taj sustav, teško bi se u njemu našlo mjesta za one koji su s njim bili u nekakvoj svađi ili neslaganju. Iz toga se može zaključiti kako Škoro 80-ih godina nije bio u sukobu s jugoslavenskim sustavom ili ga je vješto prikrivao, piše Jutarnji list koji je od Škore pokušao dobiti odgovore na pitanja o njegovim studentskim danima, tadašnjem društvenom životu i aktivizmu te kada je, na koje razdoblje i kako izabran za predsjednika Komisije za kulturu Općinske konferencije Saveza socijalističke omladine Osijeka. "Ne želim sudjelovati u Vašim igrokazima. Cijeli život sam se trudio biti pošten i dosljedan. Možete slobodno napisati da sam bio sekretar KPJ. Ništa vam neće pomoći da spriječite promjene koje će pokrenuti Domovinski pokret. Osim toga, da ne bi bilo sporno, priznajem unaprijed da sam udisao zrak u bivšoj Jugoslaviji i to na izričiti zahtjev mojih unutarnjih organa", poručio je Škoro Jutarnjem listu. Škoro: Ma možete slobodno napisati da sam bio sekretar Komunističke partije Jugoslavije

Županija ŽUC Podijeli

Bišćanu, Mežnaru, Niskogradnji i Lešćancu čišćenje županijskih cesta zimi

Radove će izvoditi vlastitom mehanizacijom i vlastitim radnicima, osigurali su minimalno 30 ekipa

Nakon niza godina županijske ceste, svih 1059 kilometara, ove zime neće održavati Ceste Karlovac. Na ponovljenom natječaju, teškom 7,1 milijuna kuna za ovogodišnju zimsku službu, Županijska uprava za ceste, posao je povjerila zajednici ponuditelja.

U njoj su četiri, mahom građevinske tvrtke. Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković nada se kvalitetnijem održavanju prometnica u predstojećoj zimi.

– SA Bišćan d.o.o., Mežnar građevinske usluge, Niskogradnja d.o.o. i GMTT Lešćanec koji će radove izvoditi vlastitom mehanizacijom i vlastitim radnicima, rekao je nakon današnjeg sastanka zimske službe ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković.

Ako će zima biti jaka i skuplja od predviđenog,  ŽUC može na postojeći ugovor dodati najmanje 15 %. Ako ni to neće biti dovoljno potpisat će dodatak ugovora s izvođačima

S 30 ekipa snijeg će čistiti od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine u četiri sektora – dugoreškom, slunjskom, ogulinskom i ozaljskom.

Na raspolaganju imaju dovoljno ekipa i mehanizacije.

-Uvjeravam vas da je spremno i više ekipa od ovog, ali minimalno sva četiri izvođača moraju imati osam kamiona do 12 tona, četiri preko 12, 10 UNIMAG-a, dva grajdera, četiri utovarivača, osam traktora, 22 pospipača i 30 snježnih plugova, kaže Turković. Dodaje da svaki izvođač od minimalno potrebnih ekipa raspolaže i s najmanje dvije ekipe rezerve.

Ovo je prvi put od osnutka ŽUC-a 1997. da županijske prometnice neće održavati tvrtka Ceste Karlovac

Naručeno je 2.650 tona soli i 4.800 tona posipala. Sol je u dolasku, a posipalo na mjestima pripravnosti.

Čišćenje prometnica ove zime bit će posebno izazovno i zbog brojnih radova zbog čega su i županijske ceste dodatno opterećene prometom. Trenutno je zatvorena ŽC Slunj – Bogovolja – Cetingrad zbog izgradnje novog mosta. Turković se nada da će radovi završiti do ovog Božića. Na toj cesti će biti osiguran obilazni pravac. Zbog radova na Borlinu i u Mahičnom promet je preusmjeren na pojedine županijske ceste, Stative – Tomašnica – Mali Erjavac i Mahično – Zorkovac – Ozalj, pa je pojačano njihovo redovno održavanje, a zimi će ih pojačano i kvalitetno čistiti.

Pročitajte i ovo

ČUVAR MOSTA

Tajna Lipskog mosta: Je li u njemu prije 103 godine zazidano tijelo Tome Drndaša?