Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život HODOČAŠĆE K SV. JOSIPU Podijeli

Biskup Košić i 1000 hodočasnika Sisačke biskupije u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

U svetoj obitelji, u našim obiteljima, u našoj domovini, u našim savjestima… sv. Josip pokazuje put.

Više od 1000 hodočasnika Sisačke biskupije, predvođeno biskupom mons. Vladom Košićem prvi put je jučer hodočastilo u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovuc.

Svetu misu slavio je mons. Vlado Košić, biskup sisački, u koncelebraciji s tridesetak svećenika Sisačke biskupije i domaćinom mons. Senteom. Prisjetivši se povijesnih događaja kojij su prethodili proglašenju svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske prije 330 godina, on je istaknuo svetog Josipa kao velikog zagovornika i zaštitnika radnika, zaručnika i dobre i blage smrti.

Košić je preporučio svetom Josipu sve radnike da pronađu radna mjesta i dobiju pravednu plaću, da mladi ne napuštaju domovinu, a posebno je molio za nova duhovna zvanja u cijeloj hrvatskoj katoličkoj Crkvi.

Sisački biskup uputio je vjernicima poruku da je grijeh uteg koji čovjeka vuče dolje i ne dopušta mu da napreduje, ali da nas Otac Nebeski uvijek čeka raširenih ruku i želi nas osloboditi i vratiti nam izgubljeno dostojanstvo.

– Naš je Otac pun ljubavi i nježnosti, sama dobrota i milosrđe. Povjerujmo mu! Sveti mu je Josip povjerovao. I zato je postao tako velik, premda tih i skriven, on je neophodan. U svetoj obitelji, u našim obiteljima, u našoj domovini, u našim savjestima… on pokazuje put.

Rektor Svetišta monsinjor Sente biskupu je darovao medalju svetog Josipa izrađenu u povodu 330. obljetnice, a zahvaljujući na gostoprimstvu biskup se prisjetio graditelja Nacionalnog svetišta mons. Marijana Radanovića, svećenika na glasu svetosti, kome je u prvim godinama svog svećeničkog služenja pomagao u Svetištu u službi kapelana te potaknuo vjernike da mu se preporučuju u molitvama.
Hodočasnici su, zajedno sa biskupom, sudjelovali i u euharistijskom klanjanju.

U poslijepodnevnim satima Svetište je još pohodila grupa hodočasnika iz župe Drinovci i Gorica-Savići predvođeni fra Velimirom Bagavcem.

Pročitajte i ovo

TRADICIJA

Karlovački kućni ljubimci dobili blagoslov u povodu blagdana sv. Franje