Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija DAR DRŽAVE Podijeli

Bivša vojna ambulanta u rukama županije, sudbina će se znati za 10-ak dana

Današnji “papir” otvara vrata za budućnost ambulante

Ako je suditi po onoj “dvaput je dvaput”, zgrada bivše vojne ambulante u karlovačkoj Zvijezdi nakon današnjeg potpisivanja ugovora između države i Karlovačke županije, trebala bi uroditi dvostrukim plodom.

Jedan je onaj da će Dom umirovljenika “Sveti Antun” tu prema planu imati svoje proširene kapacitete, a drugi je oživljavanje Zvijezde.

Karlovački župan Damir Jelić i ministar državne imovine Goran Marić danas su stavili svoje potpise na ugovor kojim se ova zgrada daruje Županiji. Županija bi tu proširila kapacitete doma umirovljenika za što postoji realna potreba.

Za župana Jelića današnji “papir” otvara sva vrata. Kroz sljedećih desetak dana u razgovoru s ministricom socijale Nadom Murganić definirat će se konačno budućnost objekta. – Poznato je da i Grad Karlovac s belgijskim fondom vodi razgovore oko prostora Velike vojarne, a mi u ovoj priči želimo biti kompatibilni.Naša je želja ići putem ljudi koji su pogođeni Alzheimerom, no ne želimo se istrčavati dok nemamo sve odgovore i prijelomnu odluku.

Ministar Marić: Uvijek za općedruštveni interes

Za ministra državne imovine Gorana Marića današnji čin dokaz je brige o ranjivim skupinama društva, odnosno starijima, a ne sumnja da će Županija i Grad od ovog mjesta napraviti prostor ugodnog boravka za sve korisnike.

Upitan planira li država Gradu i Županiji priuštiti još ovakvih darova,ministar kaže da je projekt vojarne Luščić važan i da se tu traže optimalni modeli. No, ono što je važnije za darovanje jest svrha. Kad je u pitanju općedruštveni interes, problema ne bi trebalo biti i država će to ostvariti, dok je za komercijalne “kombinacijame” darovanje nemoguća misija. Tu tada funkcionira tržište, rekao je Marić.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla