Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ULAGANJA Podijeli

“Bjelin” u Ogulinu dosad uložio 80 milijuna eura: Kad završe, bit će to najveća tvornica podnih obloga na svijetu

Radna mjesta naći će 700 ljudi

Tvrtka Bjelin u Ogulinu dovršava prvu fazu investicije u poduzetničkoj zoni, a radi se o prometnoj infrastrukturi, telekomunikacijskoj i elektroenergetskoj infrastrukturi, instalacijama vodoopskrbe i odvodnje i ostaloj javnoj infrastrukturi kao što su parkirališta za teretna vozila, autobusne stanice, zelene površine i drugo.

Sve to radi sestrinska tvrtka Välinge, a većinski vlasnik obje tvrtke je Darko Pervan, autor preko 3.000 patenata i klik sistema za podne obloge. Po okončanju investicije u Ogulinu će se nalaziti najveća tvornica podnih obloga u svijetu.

Za potpuni dovršetak investicije tvtkama Bjelin i Välinge treba dodatno zemljište, rekao je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.

Zbog toga je Grad Ogulin još prije više od četiri godine od Republike Hrvatske, temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, zatražio dodatnih 45 hektara zemljišta, međutim postupak do danas nije okončan.

-Prema našim saznanjima dokumentacija se u nekoliko navrata gubila u resornom ministarstvu te je za okončanje postupka prijenosa vlasništva konstantno nedostajao „još jedan papir“, dodao je.

Za dodatno zemljište je zainteresirana i tvrtka Semmelrock stein+design koja također već četiri godine drži rezervirana sredstva za investiciju u proširenje proizvodnih pogona, navodi gradonačelnik.

Do sada, u ovu prvu fazu izgradnje proizvodnih pogona, tvrtka Bjelin je u poduzetničkoj zoni investirala 80 milijuna eura, a ukupna investicija iznosit će 350 milijuna kuna, nakon čega slijedi iduća faza na spomenutom zemljištu koje Grad Ogulin traži od Republike Hrvatske i resornog ministarstva.
Po dovršetku investicije u poduzetničkoj zoni u tvrtki Välinge otvorilo bi se 700 novih radnih mjesta.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja