Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Blagdan je Svijećnice

Brojni će vjernici danas odlaziti u crkvu i blagoslivljati svijeće koje će se kasnije koristiti u obredima krštenja, tijelovskim procesijama i drugim prigodama. Svijećnica je dan kad su Marija i Josip unijeli malo dijete, Isusa, u hram da bi ga po židovskom zakonu, kao prvorođenca, prikazali Bogu. Tada je starac Šimun rekao proročke riječi da […]

Brojni će vjernici danas odlaziti u crkvu i blagoslivljati svijeće koje će se kasnije koristiti u obredima krštenja, tijelovskim procesijama i drugim prigodama.

Svijećnica je dan kad su Marija i Josip unijeli malo dijete, Isusa, u hram da bi ga po židovskom zakonu, kao prvorođenca, prikazali Bogu. Tada je starac Šimun rekao proročke riječi da je to dijete postavljeno na propast i spasenje mnogima u Izraelu, da je on svjetlo naroda, te da je to znak kojemu će se svi suprotstavljati.

Zapravo Crkva, kršćanska vjera i svaki čovjek s iskustvom Duha Svetoga doživljavaju kako mu se svi suprotstavljaju, a on unatoč suprotstavljanju sve pobjeđuje. Mrak se suprotstavlja svijeći, ali ona pobjeđuje, osvjetljuje i uništava mrak.

Blagdan Svijećnice slavi se od 5. stoljeća.

Pročitajte i ovo

OVO JE BILO BRZO

Mandić: Skinut ćemo točku o imenovanju vijeća za potrošače, nije to kozmetika