Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život USUSRET BLAGDANIMA Podijeli

Blagdanska kreativna radionica projekta ‘SMS – svi mi skupa’

Bila je ovo prilika da sudionici razgovaraju o sličnostima i različitostima dviju kultura, da se upoznaju s običajima i tradicijama u Hrvatskoj, te sudjeluju u ukrašavanju kuglica salvetnom tehnikom.

Građanska inicijativa ‘Moj grad Sisak’ održala je još jedan zanimljiv susret u Karlovcu, u prostorijama Gradske četvrti Grabrik. Ovog se puta radilo o blagdanskoj kreativnoj radionici, u kojoj su sudjelovale osobe pod međunarodnom zaštitom.

Bila je to prilika da ljude stranog porijekla upoznamo s našim običajima, prosinačkim aktivnostima, kao i sličnostima koje nas povezuju u obilježavanju oni ugodnih dana u životu, kada se njeguju tradicija i obiteljsko zajedništvo – pojasnila je voditeljica projekta SMS dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Bila je ovo prilika da sudionici razgovaraju o sličnostima i različitostima dviju kultura, da se upoznaju s običajima i tradicijama u Hrvatskoj, te sudjeluju u ukrašavanju kuglica salvetnom tehnikom. Sve što su sačinili – sudionici su ponijeli sa sobom. Iako su u Hrvatskoj već dvije ili tri godine, saznali smo da im je ovo prvo sudjelovanje u kreativnoj radionici ovakvog tipa, te da se iznimno raduju što su danas ovdje.

Saznali smo da su Karlovčani i dobri susjedi – tako nam je ispričala jedna sudionica ovog susreta kako su, povodom Svetog Nikole, susjedi na prozoru ostavili slatkiše za djecu u njihovoj obitelji. Sudionici su naučili kako susjedima i prijateljima iz okruženja čestitati blagdane putem poznate i svima nam drage čestitke – Sretan Božić.

Na susretu su slušane božićne i novogodišnje pjesme na hrvatskom i engleskom jeziku, a prevoditelj za arapski jezik, magistra prava i interkulturalni medijator Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi našao je i nekoliko prepjeva istih na arapski jezik.

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’ provodi se u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, te drugim područjima u kojima se iskaže potreba za pružanjem podrške osobama pod međunarodnom zaštitom. Partneri na projektu su Osnovna škola ‘Braća Bobetko’ Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Hvala Gradskoj četvrti Grabrik na ugodnom domaćinstvu.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

AJMOOO

Danas je njihov dan! Maturanti slave kraj školovanja, ples u podne, od 19 sati povorka