Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Život Županija Podijeli

Blago onom koji ima zakone u skladu s Božjima

Poručio je to vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac, predvodeći koncelebriranu svetu misu ispred Crkve svetog Lovre u Vivodini pred nekoliko stotina okupljenih. Govoreći o tome što mučeništvo znači za pojedine skupine ljudi, od djece do starijih, naglasio je da ono za mlade roditelje znači zaštititi svako dijete, pa i nerođeno.– Ovih su se dana često […]

Poručio je to vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac, predvodeći koncelebriranu svetu misu ispred Crkve svetog Lovre u Vivodini pred nekoliko stotina okupljenih.

Govoreći o tome što mučeništvo znači za pojedine skupine ljudi, od djece do starijih, naglasio je da ono za mlade roditelje znači zaštititi svako dijete, pa i nerođeno.
– Ovih su se dana često čule riječi i u našem Saboru o apsolutnom pravu žene na svoje tijelo. Iznenadile su nas i izjave pojedinaca koji govore samo o pravu žene, ali ne i o pravu djeteta. Očito je prozirno tko odašilje takve poruke, a još je tragičnije kad bismo se kao kršćani povodili za tim izjavama i pokušali se opravdati ukoliko bismo nešto slično počinili pozivajući se na takve zakone – kazao je biskup Jezerinac.

Kad bi se poštivali Božji zakoni, brzo bi došlo do demografske obnove

Vrhovni zakon za vjernike je Bog i blago narodu koji ima zakone u skladu s Božjima, naglasio je.
– Zamislite kad bi se poštivali ti zakoni, kad bi zavladala ta ljubav prema djetetu i poštivalo njegovo pravo na život, kolika bi se samo djeca rodila! Došlo bi veoma brzo do obnove hrvatskoga naroda – rekao je biskup.

Za kršćanske političare, rekao je, mučeništvo znači da se, odlučujući ostati vjerni onome što propovjeda stranka ili Bog, odluče za Boga.
– Promociji dobra u svijetu, a na to je pozvan svaki čovjek, posebno vjernik, vjernik – političar, zbog svoje specifične uloge, da doprinese općemu dobru i kulturi života. Često naglašavamo obnovu, a nema materijalne obnove bez obnove duhovne. Zajedno s duhovnom ide i materijalna obnova. To je jako važno – poručio je biskup Jezerinac.

video.radio-mreznica.hr/play/20090810_1450-lovrincevo_vivodina_10082009.mp4

Europa se može graditi na kršćanskim temeljima

Kazao je i kako mnogi žele izbaciti Boga iz javnog života, medija, kulture i ustava Europe, nastojeći stvoriti novu vjeru, prihvatljivu za sve ljude, ‘koja nije ništa drugo već poganska religija kojoj se već davno suprotstavio sveti Lovro’.
– Ti novi graditelje Europe zaboravljaju na znak koji se nalazi u zastavi Europske unije. Naime, ‘Knjiga Otkrivenja’ spominje ženu okruženu s 12 zvijezda – to je Blažena Djevica Marija – i upravo je taj znak na zastavi EU-a. Tim se znakom htjelo dati do znanja da se Europa može graditi i održati na kršćanskim temeljima zagovorom Majke Marije – izjavio je biskup Jezerinac.

Misa će u Crkvi svetog Lovre biti služena i u 18 sati, a proslava Lovrinčeva, započeta u Vivodini još u subotu, nastavlja se i večeras.

Pročitajte i ovo

SVJEDOČENJE VJERE

Počele pobožnosti na Dubovcu: Uvjereni smo da je sv. Josip pomogao izlječenju našeg unuka