Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život DEMANTI Podijeli

Boljar Maradinu: Lažni izborni „građanski aktivizam“ i amaterizam

Molim vas, nemojte se javno razbacivati „stručnim“ terminima i informacijama koje nisu ništa drugo nego skup objedinjenih manipulatorskih neistina

Izjave gospodina Maradina dokaz su još jedne smišljene proaktivnosti upravo sada pred lokalne izbore kojim je „budući vijećnik“ ili ogolio svoje neznanje ili oportunizmom nastojao među građane Duge Rese ubaciti nezadovoljstvo zbog cijene odvoza otpada, kaže danas gradonačelnik Duge Rese Tommislav Boljar u svom demantiju na jučerašnji istup HDZ-ovog kandidata za Gradsko vijeće Marinka Maradina. 

Sve to je, kako kaže Boljar, “zbog navodno, kako kruže priče, probitka na pročelničko mjesto u gradskoj upravi Grada Duge Rese te zaštite monopolističkog položaja privatne tvrtke za pogrebne usluge (naime, gradska tvrtka Čistoća je uvela pogrebne usluge te ih učinila jeftinijima za građane)”.

Cijena odvoza otpada u Dugoj Resi usklađena s nacionalnom zakonskom normom

-Na vašu žalost gospodine Maradin, a na sreću građana ove sredine, vaši planovi neće uspjeti iz sljedećih razloga: Cijena odvoza otpada usklađena je s prisilnom zakonskom normom nacionalnog zakonodavstva za koju, kao „poznavaoc struke,“ znate što znači. Grad Duga Resa i gradska tvrtka Čistoća su među prvima uskladili svoje poslovanje sa svim nacionalnim zakonskim i podzakonskim aktima. A po smjeni Uprave u gradskoj tvrtci, tvrtka je u rekordnom roku poslovanje „s papira“ prenijela na teren na korist građana. Grad i gradsku tvrtku obišle su bezbrojne inspekcije i niti jedna nije naišla na bilo kakvu nezakonitost.

Svoje vještine stavite na raspolaganje nadležnom ministarstvu

Grad Duga Resa, a u svrhu zaštite stanovnika i gospodarstvenika, među prvima je i službeno izrazio nezadovoljstvo s nacionalnim zakonodavstvom o gospodarenju otpadom podnijevši Ustavnom sudu tužbu za ocjenu zakonitosti nacionalnog zakonodavstva o gospodarenju otpadom, a zbog čega je nacionalna Uredba i izmijenjena. Molim vas, nemojte se javno razbacivati „stručnim“ terminima i informacijama koje nisu ništa drugo nego skup objedinjenih manipulatorskih neistina. Da, po stoti put, gospodine Maradin, slažem se da je zakonska cijena odvoza otpada za naše prilike visoka, ali koliko je nama poznato, na svu sreću, neće više rasti, a pitam se, što bi vi učinili da bude niža. Predlažem da stavite svoje znanje i vještine na raspolaganje nadležnom ministarstvu koje propisuje uredbe koje mi moramo provoditi.

Maradinov “stručni” doprinos vidljiv kroz projekte CGO Babina Gora i MHE na Šušnjarovom slapu

Neshvatljivo je da kao prostorni planer i specijalist za održivi razvoj niste javno stali u obranu grada i građana kada im je nametnut „poklon“ od strane ŽUC-a u vidu neodržavanih prometnica, a čija će sanacija u grubo koštati građane Duge Rese oko 4 do 5 miliuna kuna.

Ako me sjećanje ne vara svoj „stručni“ doprinos dali ste kroz projekt Centra za gospodarenje otpadom Babina gora čija realizacija traje već skoro 15-ak godina kao i kod gradnje protočne mini hidroelektrane na Šušnjarovom slapu (Dugoreščani znaju o čemu pričam).

Pročitajte i ovo

LAUREATI

Repriza 2020.: Petra Furač i Bruno Belčić najbolji sportaši Karlovca, odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najuspješnije ekipe