Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija NOVI VJETAR Podijeli

Boljar: Nemam razloga ne vjerovati županiji da će dvorana biti napravljena

Boljaru je drago da su razumni ljudi potaknuti na razmišljanje

Da nije bilo konkretne rasprave i teme o dvorani škole u medijima, mislim da bi dvorana ostala na priči. To je potaklo priču, neću se vraćati unatrag. Drago mi je što je Županija kao osnivač rekla da će prije isteka građevinske dozvole ona biti konzumirana i da će se pristupiti gradnji dvorane. 

Rekao je to danas na aktualcu dugoreškog Gradskog vijeća gradonačelnik Tomislav Boljar (HSS). Nastavak je to, barem dosad nimalo ugodne priče i prepucavanja oko dvorane u Dugoj Resi za potrebe Osnovne škole Ivan Goran Kovačić gdje se “pucalo” iz svih oružja da bi ovog ljeta Županija kao osnivač škole najavila početak radova. Podsjetimo, građevinska dozvola za dvoranu ističe početkom studenog, a dosad je za papire potrošeno 100 tisuća eura o čemu je pisala Radio Mrežnica.

Boljaru je drago da je rasprava potaknula odgovorne ljude da se počne s tim. – Nadam se da je taj veliki uteg koji se proteže desetak godina, došao kraju. Nemam razloga ne vjerovati županiji da će to biti napravljeno, rekao je Boljar.

Jasno je, dodao je, da ona neće biti izgrađena sljedeće godine, a dodao je i da Grad traži načine i sredstva za financijski obol.

Novi su to vjetrovi i napose dobrodošli u odnosu između Grada Duge Rese i Karlovačke županije, a čiji su najveći taoci dosad bili isključivo građani, u ovoj situaciji oni najmlađi, odnosno učenici škole koja ima dvoranu iz prošlog stoljeća.

 

Pročitajte i ovo

ZA MLADE OBITELJI

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije