Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija STIŽE BRZI ODGOVOR Podijeli

Boljar odgovorio HDZ-u: Osporavate odluke za koje ste digli ruku

Koliko god se to nama sviđalo ili ne, cijena usluge zakonski je opravdana, a određena članska iskaznica ne može biti razlog neplaćanja

Što to dugoreški HDZ želi poručiti – da ne znaju, ne razumiju ili nisu dobronamjerni, pita se gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar u svom odgovoru na prozivke iz HDZ-a zbog obračuna odvoza otpada.

Jer, kaže Boljar, taj kako ga nazivaju „Harač gradonačelnika nad svojim sugrađanima“ znači primjenu nacionalnih propisa o gospodarenju otpadom, a u skladu s tim propisima i primjenu vijećničkih odluka o gospodarenju otpadom u Dugoj Resi koje su podržali i oni koji ih sada javno osporavaju.

Tvrdi da cjenik nije njegova ili samovolja Čistoće već usklađivanje s propisima RH- a.

-Koliko god se to nama sviđalo ili ne, cijena usluge zakonski je opravdana, a određena članska iskaznica ne može biti razlog neplaćanja, dodao je.

-Iz osporavnog teksta proizlazi da gradska organizacija HDZ-a ne razlikuje nekretnine koje se trajno ne koriste i za njih je uredbom predviđeno oslobođenje od plaćanja, od nekretnina koje se povremeno koriste i imaju utvrđenu potrošnju komunalija što dokazuje korištenje. Sukladno odredbama uredbe, Čistoća Duga Resa d.o.o. oslobodila je od plaćanja usluge 150 korisnika koji trajno ne koriste nekretninu a za povremene korisnike nekretnina, određena je niža cijena javne usluge, navodi dalje Boljar.

Što se tiče gradskog klizališta, tvrdi da se ono ne financira iz povećane cijene otpada.

– Možemo slobodno ukazati da je to samo jedan od bitnih i vrijednih gradskih projekata koji će se i dalje nastaviti i to svake godine još uspješnije, ali isti se ne financira haračem cijene otpada već iz proračunskih sredstava.

Ostatak priopćenja čitajte u nastavku:

“Svaki grad ima pravo odlučiti na koji način će uljepšati adventske dane, Grad Duga Resa odlučio je između ostalog,ponuditi besplatno klizalište i besplatnu školu klizanja koju svakodnevno koriste gradske škole, vrtići ali i drugi polaznici, djeca iz susjednih općina i gradova, cijele županije. Žalosno je da nekoga smeta što su mnogobrojna djeca dobila priliku maknuti se ispred televizora, kompjutera i svoje slobodno vrijeme provesti u rekreaciji i druženju.

No da žalost bude još veća, žalosni se žaloste i oko drugih strateških, gradskih projekata no pozivamo ih da posvjedoče realizaciji istih na licu mjesta događanja pa tako neka se odazovu gradskom kinu, klizalištu, koncertima i dr.

Osim što se prigovara gradskim zabavnim i kulturnim sadržajima, gradskoj organizaciji HDZ-a problem predstavlja i uvođenje novih tržišnih djelatnosti u gradsku tvrtku Čistoća, konkretno, pružanje usluge prijevoza i prodaje otpreme za pokojnike. Za upitati se je, kome bi mogla smetati tržišna konkurencija i jeftinija usluga, osim ako se ne štiti privatan interes. Pokušavajući osporiti da gradska firma konkurira privatnom interesu kao što je to i u svim ostalim gradovima u RH, reagirala je županijska vijećnica na Gradskom vijeću Grada Duge Rese, predsjednica gradske organizacije HDZ-a, građanka Grada Duge Rese-neshvatljivo.

O osnovanosti i objektivnosti priopćenja gradske organizacije HDZ-a govori činjenica da gradski vijećnici HDZ-a ne podržavaju gradski proračun kao niti njegove rebalanse čime nisu podržali nabavu radnih bilježnica za osnovnoškolce, nabavu informatičke opreme za osnovne i srednju školu Duga Resa, financiranje dnevnog boravka u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, novu kotlovnicu Dječjeg vrtića u Kasaru, uređenje dječjih igrališta, uređenje kupališta, opremanje 3D kina, uređenje Trga kralja Tomislava i Trga hrvatskih mučenika, nogostup u Riječkoj, projekte Komunalnog i Čistoće d.o.o., prekogranične projekte Hitro i Delfin, opremanje Inkubatora, izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta kao i ostale gradske projekte.

U duhu populizma kako i glasi osporavano priopćenje, populistički i odgovaramo da se stranački može pokušati zabraniti posjeta dugoreškom klizalištu ( kao što je to bilo i za Advent 2018./2019., GrinFest i dr. ) ali očito više, manje neuspješno. Neupitna je uspješnost i ljepota dugoreškog adventa i klizališta a što dokazuje brojnost djece i klizača te njihovi osmjesi zadovoljstva. U duhu veselja, mira i sreće pozivamo vas da dođete, prisustvujete, vidite i veselite se s nama.

Iz dosadašnjeg rada, načina financiranja i funkcioniranja, ova gradska vlast je dokazala da postupa prema svim građanima jednako, da ih ne djeli po spolu, dobi, materjialnom statusu ili stranačkoj iskaznici. Odgovorno tvrdim da gradska vlast radi harač ZA svoje građane upješnim gradskim projektima a ne harač nad svojim građanima.

Ovim priopćenjem ne želimo povrijediti razmišljanja i osjećaje članova gradske organizacije HDZ-a koji nisu potpisnici odnosno istomišljenici objave koju osporavamo pa im se zbog toga ovim putem ispričavamo jer dugoreščani su ako treba oduvijek bili dobri kritičari i razmišljali svojom glavom.”

Pročitajte i ovo

NANOSI

Počela prva faza izmuljivanja Mrežnice, radovi gotovi u listopadu