Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija DUGOREŠKI REZ Podijeli

Boljar reže plaće svima u gradskom sustavu. Gospodarstvu neće naplaćivati komunalnu naknadu, rentu, roditeljima vrtić. Čitajte ovdje!

Već na sljedećim plaćama će to osjetiti

Dugoreški gradonačelnik odlučio je sebi i pročelnicima sniziti plaću za 15 posto i to će osjetiti već na sljedećim primanjima.

Plaća će osim njima biti za 15 posto skinuta i svim ravnateljima gradskih ustanova i tvrtki. Svi ostali djelatnici gradskog sustava dobit će 10 posto manje plaće.

-Prilikom odlučivanja o smanjenju plaća nit vodilja je bila da se plaće umanje u duhu solidarnosti te da svi podnesu teret ove krize ne uzimajući u obzir tko radi a tko ne radi jer ovu situaciju nitko nije izabrao svojevoljno, rekao je Boljar.

Radnici koji rade na terenu poput onih koji odvoze smeće ili grobara neće imati smanjene plaće.
-Od navedenog su izuzatak djelatnici gradskih tvrtki, Čistoće Duga Resa d.o.o. i Komunalno Duga Resa d.o.o., koji u ovom trenutku obavljaju terenski rad, njihove plaće se neće umanjivati,objasnio je Boljar.

Gradsko vijeće donijelo je i niz odluka vezanih uz gospodarstvo na području Duge Rese.

1) Poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerom zabrane rada odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, od 19.03.2020. godine pa do opoziva neće se vršiti naplata:
zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Duge Rese,
zakupnine za korištenje javnih površina za terase i montažne objekte,
komunalne naknade,
spomeničke rente,
zakupnine za poslovne prostore Grada Duge Rese koji su dani na upravljanje bilo kojoj gradskoj tvrtci ili ustanovi.

2) Čistoća Duga Resa d.o.o. neće vršiti naplatu poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti obuhvaćene mjerom zabrane rada Nacionalnog stožera civilne zaštite za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, počevši od 19.03.2020. godine pa do opoziva.
3) Odgađa se pokretanje svih postupaka prisilne naplate i postupaka prisilnog iseljenja za vrijeme važenja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, izuzev dugovanja kojima prijeti zastara, i to za sva potraživanja Grada Duge Rese i trgovačkih i komunalnih društava u vlasništvu odnosno većinskom suvlasništvu Grada Duge Rese kao i ustanova čiji je osnivač Grad Duga Resa.
4) U vremenu ograničavanja usluga Dječjeg vrtića Duga Resa odnosno od 16.03.2020. pa do daljnjeg, odnosno do opoziva, korisnicima usluga Dječjeg vrtića Duga Resa koji nisu koristili uslugu smještaja djece u Dječjem vrtiću Duga Resa, neće se naplaćivati usluga korištenja vrtića.

Riječ je o prvim mjerama Grada Duge Rese kojima se nastoji osigurati likvidnost poslovanja poduzetnika kao i ne izvršiti naplatu nekorištene usluge a sve naredne mjere Grad Duga Resa će razmatrati i donositi u skladu s razvojem situacije i mjerama i preporukama donesenim na europskoj i državnoj razini, odnosno izvršiti će se potrebne izmjene i dopune ove odluke, priopćili su u Gradu.

Također, u cilju očuvanja radnih mjesta a predviđajući mogućnost da ova kriza neće brzo završiti, za gradska upravna tijela predviđena je mogućnost presistematizacije radnih mjesta sa nižim primanjima i bez prava na otpremninu ukoliko službenik odbije raspored na novo radno mjesto.

Pročitajte i ovo

KOŠARICA HDZ-U

Lipšinić će se opet kandidirati za gradonačelnicu Ozlja, od suradnje s HDZ-om odustala: Otvoreno me opstruiraju