Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac KAKVART Podijeli

Borlin dobio košarkaško igralište, puno je svaki dan

Uz sredstva KA Kvarta, našle su se tu i donacije privatnih obrtnika, te volonterizam mještana

Novoizgrađeno košarkaško igralište na Borlinu, vrijedno više od 109 tisuća kuna danas je i službeno otvoreno i time postalo još jedan ostvaren projekt iz sredstava KA kvarta.

– Odlučili smo se na izgradnju igrališta jer nam je nedostajalo i inicijativa se pokazala opravdanom, jer od kada je stavljena podloga, igralište je svaki dan puno. Udruga Conloc, MO Borlin i Grad Karlovac, kroz KAkvart, financirali su zemljane radove, temeljenje, podlogu i vodoopskrbne instalacije, a konstrukciju, tablu za koš i koš su donirali Udruga Conloc i sponzori, ispričao je predsjednik MO Borlin, Renato Cerovac. I na ovom primjeru suradnje još jednom se pokazala vrijednost projekta KAkvart.
– Mještani su odvojili svoje slobodno vrijeme da bi ovo napravili i uredili za korist svoje zajednice, a ovaj projekt možemo biti primjer nekim budućim projektima gradskih četvrti i mjesnih odbora, dodao je gradonačelnik Mandić.
Iako prvotno zamišljen za realizaciju manjih komunalnih projekata, projekt KAkvart se razvio i sada zahtjeva ozbiljniji pristup mjesnih odbora i gradskih četvrti, kompleksnije planiranje i provođenje.
Projekt KAkvart pokrenut je 2016. godine, a čini spoj aktivnosti Grada Karlovca, privatnog sektora i volonterizma, u čemu veliku ulogu imaju građani koji biraju i prijavljuju projekte koje smatraju važnima, te svojim angažmanom osiguravaju njihovo provođenje.
U dosadašnjih pet godina podržano je 107 projekata u 35 gradskih četvrti i mjesnih odbora, u ukupnom iznosu 3,2 milijuna kuna. Vrijednost realiziranih projekata je puno veća kada se pribroje vlastita sredstva Gradskih četvrti i Mjesnih odbora, donacije i više od 30 tisuća volonterskih sati građana.
Na ovogodišnjem natječaju KAkvart podržano je 25 projekata za koje je izdvojeno 750 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion