Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija MLADI I RJEŠENJA Podijeli

BOSS projekt okupio mlade: Ovo je prilika da se naš glas čuje, imamo rješenja i ideje

Biram, odlučujem, stvaram, sudjelujem okupio je mlade i potaknuo ih na zajedništvo i timski rad

BOSS projekt potaknuo veći angažman mladih u zajednici: Rekli smo što nas smeta, dobili smo priliku da se i naš glas čuje. 

Punim nazivom, Projekt “Biram, odlučujem, stvaram, sudjelujem” potaknuo je veći angažman i zainteresiranost mladih u svojim zajednicama.

Aktivno je bila uključena i učenica 8.razreda iz OŠ Draganić, Marija Vrbanić.

Kaže, od svibnja odlično surađuje s drugim korisnicima projekta, a zajedno su smislili i pet ideja od kojih su čak i tri novčano nagrađene.

Marljiv rad i predanost projektu donijeli su im i izlet u Pulu i Pazin. No, glavna stvar za nju je što je kroz projekt stekla nove prijatelje, a bila dio timskog rada.

Ovom prilikom, iskazali su što ih smeta i ukazali na probleme u školi koje nastoje i riješiti.

Projekt je financiran od strane Europske unije iz programa ERASMUS +, u vrijednosti od 180 tisuća kuna.

– Cilj je bio nastaviti uključenost mladih u zajednicu, a to smo ostvarili brojnim aktivnostima i radionicama koje smo priredili u tu svrhu, kazala je voditeljica projekta Petra Culaj.

Kroz radionice koje su prošli, sudionici su stekli novi set vještina koje će poslužiti u rješavanju njihovih svakodnevnih problema, najviše onih školskih, s obzirom da su glavni sudionici bili učenici od 13 do 15 godina:

– Oni su bili glavni akteri projekta. Rekli su što ih smeta, što im se u školi ne sviđa, a onda su na temelju vještina koje su stekli taj problem nastojali i riješiti, istaknula je Culaj i nadodala kako se nada kako su učenici stvarno dosta korisnog “izvukli” za sebe ovim projektom.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919