Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac RIJEKA ZA 4 RIJEKE Podijeli

Box barijere koje štite grad na 4 rijeke proizvodi tvrtka iz grada koji teče

Riječka tvrtka širi rad i u Ogulinu gdje planiraju otvoriti pogon

Box barijere koje štite Karlovac grad na četiri rijeke od poplava, proizvodi tvrtka iz grada koji teče – Rijeke.

Tvrtka Monterra dobila je posao vrijedan 1,4 milijuna kuna na natječaju Hrvatskih voda, a ovaj su proizvod razvili prije četiri godine.

Radi se o panelima od dvostruko pletene metalne mreže, metar visine i metar širine, obloženih geotekstilom, a pune se pijeskom i spajaju u nekoliko metara dugačke nizove. Radi se o kvalitetnim materijalima sa svim potrebnim certifikatima, objasnio je vlasnik tvrtke Darko Udovič.

Ono što je sjajno kod ovih box barijera jest da se mogu koristiti više puta. Pijesak se isprazni, a boxovi se slože i čekaju novu potrebu.

Još zanimljivije je i to da ova tvrtka koja trenutno ima četiri podružnice, upravo na području Karlovačke županije i to u ogulinskoj poduzetničkoj zoni, grade pogon u kojem bi trebali zaposliti dvadesetak radnika.  Tamo će proizvoditi heksagonalne zaštitne mreže koje se koriste za zaštitu pokosa na autocestama, cestama i željezničkim usjecima.

Monterra je tvrtka osnovana prije 7 godina, a najviše izvode radove na sanaciji i zaštiti pokosa (mreže za zaštitu od odrona, barijere protiv odrona, mlazni beton, izvedba bušotina i ugradnja štapnih i samobušivih sidara), gabionske zidove kao i sve vrste strojarskih radova i radova na visinama.Rade i potporne konstrukcije, zaštitu od erozije, buke,itd.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane