Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac Video RADI SE Podijeli

Box barijere stigle do prvih kuća na Maloj Švarči, ali i na Mostanju

Najzahtjevnije će biti postaviti barijere između rijeke Mrežnice i kuća

Hrvatske vode i njihovi kooperanti punom parom postavljaju box barijere uz rijeku Mrežnicu. Pauzu nisu imali niti jučer, na nedjelju.

Rezultat toga je da se s box barijerama danas uz cestu stiglo do prvih kuća na Maloj Švarči. No, ono što slijedi puno je kompleksnije – postavljanje box barijera u polje – između Mrežnice i kuća. Tamo će strojevi prvo morati raščistiti snijeg i izravnati teren kako bi ovaj privremeni nasip bio stabilan.  Taj posao će potrajati i za nadati se da će se snijeg sporo otapati jer u suprotnom, u slučaju poplave, do sad postavljene barijere nabujalu rijeku neće zaustaviti.

Radi se i na suprotnoj obali Mrežnice, u Mostanju. Box barijere  postavljaju se ispred kuća prema mostu.

Mještani zadovoljni, ali trebalo je prije

Stanovnici ovih naselja zadovoljni su što se počelo raditi na zaštiti od poplava, ali kažu da je to trebalo i davno prije.

– Nešto će biti bolje, nadamo se. Znamo da će nam ići barijere iza kuća. Ja ću dati zemlju svoju, ima onih koji kažu da neće dati jer će im zgaziti vrt, a onda neka plivaju, rekao nam je mještanin Male Švarče.

– Ja mislim da je to jako dobro, jer ako će nas to zaštiti od poplava i velikih šteta kao što smo imali ovih godina, za što nismo dobili nikakvu odštetu, ja se slažem s tim. Ali, kako kažu da će to dvij godine stajati mene interesira koja je dalje procedura i što s ovim što se prokopalo ovdje sve pa i put od pruge. Kako će ljudi po tome ići do svojih kuća, rekla nam je jedna Mostanjčanka. Rješenje za poplavu smatra moglo se imati i prije. Osim barijera, kaže trebalo bi produbiti korita rijeka jer kako ističe, na Mostanju nikada prije nije bilo poplava.

Sva svoja pitanja stanovnici Logorišta, Male Švarče, Mostanja i Turnja moći će postaviti sutra na sastanku s čelnicima Grada Karlovca. Održat će se u 19 sati u prostorijama gradske četvrti Turanj.

Pročitajte i ovo

U ZNAKU LJUBAVI

Koncerti, predstave, izložbe i sajam vjenčanja ove veljače u Zorin domu