Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac SUPER VIJEST Podijeli

Box barijere u Brodarcima će se ukloniti jer nisu dale rezultat kakav su trebale dati

I cesta kroz Brodarce je uništena gotovo u potpunosti

Karlovačko vijeće jednoglasno je donijelo odluku da se box barijere u Brodarcima koje su postavljene prije nekoliko mjeseci uklone.

Naime, box barijere nisu dale rezultat kakav su trebale dati i kakav je bio npr. na Logorištu i drugim naseljima, a mještani su ih odmah dočekali s vrlo lošim stavom. Naime, cesta kroz Brodarce je uništena, barijere su zadržavale vodu na prometnici koju su ujedno i suzile, a mještanima zadale nove glavobolje i utjecale na kvalitetu života.

O problemima naselja nastalima zbog box barijera zadnji smo put pisali ovdje.

Mještani su odmah počeli upozoravati da box barijere nisu učinkovite.

Današnje vijeće reklo “da” za uklanjanje

Gradonačelnik Damir Mandić je na sastanku u Hrvatskim vodama dobio informaciju da je Zavod za zaštitu okoliša i prirode pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja zatražio od Hrvatskih voda “da se preispita Studija utjecaja zahvata na okoliš, te da se do daljnjega obustavljaju i aktivnosti na gradnji trajnog nasipa”.

Cijeli slučaj Brodarci od početka je “napet” jer su građani potpisivali peticije, protivili se box barijerama, upozoravali na situaciju, a u mjesto su dolazili i predstavnici Hrvatskih voda te Grada koji je čak organizirao i posebnu tribinu na tu temu. Projekt je iznjedrio i Udrugu Brodarci koja je najavila da neće odustati od svojih ciljeva zaštite karlovačke “rivijere”.

Kao rezultat box barijera, cesta kroz Brodarce doista je uništena, a zatražit će se i njena sanacija, no nije poznato tko bi trebao platiti troškove.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka