Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Život BOŽIĆ Podijeli

Božićna zvijezda za božićni ugođaj već od 10 kuna

Riječ je o cvijeću koje dobro ponosi hladnoću, ali donosi toplinu u svačiji dom

Jedan od simbola Božića je i lončanica božićna zvijezda.

Po pristupačnim cijenama može se nabaviti u svim trgovačkim centrima na području Karlovačke županije, ali i na karlovačkoj tržnici. One na tržnici su domaće proizvodnje, s područja Duge Rese. Prodaju se po cijeni od 10 kuna.

Brojne domaćice u pospremanje i uređenje svojih domova obavezno uvrste i ovaj cvijet kako bi ugođaj bio potpun. Znimljivo je da se ne odlučuju isključivo za crveni cvijet, već je potražnja i za žutim i ružičastim cvjetovima. Sve ovisi u kakvom stilu je uređen dom i kakve kuglice krase božićna drvca. Na sve se misli, priča za Radio Mrežnicu vlasnica OPG-a Grgurić.

-Božićne zvijezde su prigodan artikl, prirodan cvjetić koj je najljepši oko Božića. Imamo crvenih, rozih i žutih ove godine. To je potpuno novo u ponudi. One cvjetaju oko mjesec dana.

Mnoge domaćice često pogriješe jer zvijezdu stave na toplo pa ona brzo uvene.

-Više im odgovoara hladniji prostor, da nisu kraj radijatora ili nekog izvora topline. Treba ih udaljiti oko metar i pol, do dva-duže će nam trajati.

No, uz božićnu zvijezdu jedan zimski otporni cvijet na hladnoću, posebne ljepote je ciklama. Njih, kao ni zvijezde nije potrebno puno zalijevati već samo malo i uživati u svom blagdanskom okruženju ispunjenom cvijećem.

-Ciklame su isto ovovremenski artikl koji cijelu zimu cvjeta, samo ga ne smijemo previše zalijevati. Obično puno gledamo to cvijeće koje kupimo sada u zimi i zalijevamo ga previše i onda mu još gore radimo. Treba ga malo zalijevat i malo iz daljega gledati, a ne stalno pipati po njemu, poručuje uzgajivačica Grgurić.

Pročitajte i ovo

FINIŠ KAMPANJE

7 mandata u 7. označava pobjedu Restart koalicije u cijeloj Hrvatskoj