Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac ŠIRI SE ČAROLIJA SUSRETA Podijeli

Božićno selo na ovogodišnjem, 3. Adventu u Karlovcu

Prošle godine Advent u Karlovcu u 17 dana posjetilo je oko 55.000 ljudi

Udruga Izvan fokusa već intenzivno priprema treći Advent u Karlovcu. Novina koju uvode je Božićno selo, otkrili su na današnjoj, prvoj u nizu pressica kojima će upoznati građane s programom.

Nalazit će se na prostoru uz Lopašićev spomenik.

– Cilj nam je svake godine unositi novosti i promjene i Karlovčanima, ali i svim posjetiteljima pripremiti što različitiji i bogatiji advent svake godine. S tom mišlju i ove godine promijenili smo dio prostornog koncepta i proširili advent s takozvanim Božićnim selom. Za Karlovčane dobro je staviti usporedbu da je to zimsko izdanje Dnevnog boravka. Dakle, jednog prostora koji će biti idealan za obitelji, mlade ljude, druženje, za provođenje vremena ispod lampica, uz kuhano vino i brojne delicije. U Božićnom selu naći će se i mala obiteljska pozornica, za dječji program, drvena hiža kao i brojne dekoracije koje će asocirati na jednu pravu božićnu bajku koja će se odvijati u Karlovcu od 14. do 30. prosinca, najavio je predsjednik udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Uskoro će biti objavljeni i detalji ovogodišnjeg programa, ali već se sad zna da je smanjena količina nastupa, a povećana njihova kvaliteta.

– Bit će jako puno izvođača iz Karlovac i Karlovačke županije te u večernjem programu bendova iz cijele Hrvatske. Bit će to program koji će nas još jednom svrstati među advente sa najbogatijim i najrazličitijim programom u Hrvatskoj, posebice onim večernjim, glazbenim. Karlovac će se, kada se uzme u obzir cijela ova godina zaista pozicionirati na možda i na prvo mjesto po broju koncerata i njihovoj raznolikosti, naglašava Trezner.

Interes za najam 16 drvenih kućica iskazati od danas mogu zainteresirani ugostitelji, trgovci, OPG-ovi.

– Očekujemo dobiti vrlo raznoliku i bogatu gastronomsku ponudu te suvenire i trgovačku ponudu u našim kućicama.

Poziv je otvoren do kraja listopada. Za Advent u Karlovcu Grad Karlovac iz proračuna izdvaja 300 tisuća kuna. Još dodatnih 150 tisuća za nove ukrase. Cilj je da adventska događanja u Karlovcu prvenstveno budu mjesto obiteljskog druženja Karlovčana, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

– Ove godine smo išli za tim da spojimo Promenadu preko Tomislavove s Trgom bana Josipa Jelačića tako da će i Tomislavova biti ukrašena i još neki dijelovi grada. Zajedno s Turističkom zajednicom smo u kontaktu sa Franjevačkim samostanom i našom gradskom tvrtkom Mladost koja će tijekom manifestacije imati svoja događanja na Trgu bana Jelačića, ali i na klizalištu.

Pročitajte i ovo

U GRADSKOJ KNJIŽNICI DO 21.8.

Izložen pobjednički rad za vojarnu Luščić: Nismo isključili mogućnost za vrtić i školu