Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKI GRADONAČELNIK Podijeli

“Brodarčanima poručujem da neću potpisati da tamo ne bude zid, priču o USKOK-u čuo sam i sam, a HDZ-ovi vijećnici jesu malo komotni”

Čuo je i priču da je pod istragom USKOK-a, ali “nitko mu nije dolazio”

S Nikolom Hanželom nismo niti u prijateljskim niti neprijateljskim odnosima, njegove se tužbe ne bojim, a Brodarčanima poručujem da kao gradonačelnik neću potpisati papir da tamo ne bude zid. Nema tog glasa i pobjede na izborima zbog kojeg bih odustao od stava oko Brodaraca. Da, HDZ-ovi vijećnici u vijeću jesu malo komotni, ali ne zamjeram im.

Izjavio je to danas karlovački gradonačelnik Damir Mandić gostujući u programu našeg radija.

Čudno mu je da mještani naselja Brodarci ne žele zid koji bi nagrdio krajobraz.

– Moramo raspravljati i u kontekstu tih klimatskih promjena. Nije pitanje hoće li nego kad će poplava doći. Zato je zid, odnosno nasip ulaganje u budućnost. Poručujem im da nema tog glasa i pobjede na izborima zbog koje bih odustao od stava oko Brodaraca. Ja kao gradonačelnik sigurno neću potpisati papir da tamo ne bude zid, rekao je Mandić.

Argument za stav mu je strah i činjenica da voda dolazi u kuće: – Ta nesigurnost, neizvjesnost da će ti voda ući u kuću, biti tamo dva dana i napraviti 50 tisuća kuna štete, to mi je argument za ovaj stav.

Dodao je i da još nije pronašao autora laži o tome da je upravo on zvao HE Lešće i rekao da puste vodni val kako bi se Brodarci “potopili”, a projekt pogurao, a upitan je li čuo još jednu “priču” koja navodi USKOK i njegovo ime u istoj rečenici, potvrdno je odgovorio. – Svjestan sam da ću teško naći autora te laži, puno puta sam čuo da sam nešto rekao ili napravio, a nisam. A oko USKOK-a, meni nitko nije dolazio.

HDZ-ovi vijećnici su malo komotni

Oko Hanželove tužbe ne strahuje jer i dalje tvrdi da je Grad sve radio po zakonu, a odnose s poduzetnikom opisuje kao niti prijateljske, niti neprijateljske.

Komentirao je i rad gradskih vijećnika iz njegove stranke, ne odgovarajući konkretno na upit je li Tihomir Mamić “bombarder”, a ostali HDZ-ovi vijećnici samo “utonu” u klupe i čitaju naručena pitanja.

-Najveći dio pitanja koja su tamo su pitanja koja trebaju biti i treba ih postaviti i oporba i vlast. Dok ste vi mediji tamo, evo ova oporba je i kad mediji odu, aktivnija na sjednici. Ajde, pa to radi i oporba, što mislite da oni to ne rade, pa i oni znaju odgovore na svoja pitanja, ali ih postave da ostanu u eteru, pa sjednice su prostor nadmudrivanja. Mislim da su HDZ-ovi vijećnici “komotni” i to im ne zamjeram jer imaju gradonačelnika i pročelnike koji odgovaraju na pitanja.

A za razliku od predsjednika Vijeća Marina Svetića koji je nedavno nakon tematske sjednice završio na Hitnoj jer se iznervirao, Mandić nema problema ni s tlakom ni sa šećerom.

– Ha, otupio sam, po pitanju zdravlja. Naravno da me neke stvari nerviraju, posao nosi stres, ali nitko nas na to nije tjerao, to smo izabrali.

 

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru