Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Kazuyoshi Miura postavio je još jedan rekord. Nakon što je u dobi od 53 godine zaigrao za svojeg drugoligaša Yokohamu u japanskom kupu postao je najstariji igrač s nastupom u tom natjecanju. Yokohama je pobijedila Sagan Tosu 1-0, a Miura je igrao do 63. minute kada je zamijenjen. U svojoj dugoj karijeri igrao je i za Dinamo 1999. godine, a prema Transfermarktu vrijednost mu je 100 tisuća eura. Nije loše za jednog veterana. Bio je azijski nogometaš godine 1993. godine, igrao i za Santos, Palmeiras, nekoliko japanskih klubova, dok se u Europi okušao u Genoi prije Dinama. Kad je stigao na Maksimir bio je, mislili smo, na zalasku karijere. Imao je 32 godine, a on i 21 godinu kasnije žari i pali nogometnim travnjacima. Miura skinuo još jedan rekord: Najstariji igrač u kupu Japana! Kulturna ponuda Zagreba doista je svestrana, a u ovoj radionici su Autonomni kulturni centar i Dijaspora Afrikanaca poželjeli svim polaznicima približiti dio afričke kulture i duha kroz izradu maski Radionica na Ribnjaku: Izradili afričke maske uz zvuk bubnjeva Božinović je, osim o reformi policijskog sustava, govorio o radu nacionalnog Stožera civilne zaštite kojem je na čelu od početka epidemije te koracima učinjenima kako bi se spasila turistička sezona 'Policajci će se snimati, neće samo MUP izdavati dokumente' Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula kaže da bi se dalo raspravljati jesu li dugoročne prognoze 'fulane', a i RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar malo nas je spustila na zemlju 'Ne bi baš rekli da su dugoročne prognoze za ljeto skroz fulane!'

Karlovac ŠTIMA RIMA Podijeli

Broj zaposlenih u karlovačkoj upravi u godinu dana sa 123 porastao na 129

Mandićeva računica nejasna SDP-ovom Golubiću

Zabranama zapošljavanja unatoč u karlovačkoj gradskoj upravi u godinu dana broj zaposlenih popeo se sa 123 na 129.

SDP-ovog gradskog vijećnika Dubravka Golubića na sjednici Vijeća zanimalo je kako je do toga došlo, međutim nakon gradonačelnikova objašnjenja računica mu nije bila jasna.

Naime, 1. siječnja prošle godine bilo je zaposleno 123 ljudi, u lipnju novu vlast dočekalo je 128 zaposlenika. Krajem godine raspisano je 12 novih natječaja, a u ovoj godini Grad je objavio plan zapošljavanja za još 12 ljudi, no broj zaposlenih u Gradu sada je 129.

– Moram reći da mi ova računica baš nije jasna. Imalo smo 12 natječaja za zapošljavanje, četvero, petero je otišlo u mirovinu, a broj zaposlenih se povećao za jednog. Možda neki natječaji još nisu završeni, ne znam, ali cijela gradska uprava, zavodi, ustanove, poduzeća imaju otprilike 1600 ili 1700 zaposlenika. Mislim da bi iz tog bazena trebalo ‘grabiti’ nadopune ispražnjenih radnih mjesta. Zapošljavanje 12 ljudi je 10 posto zaposlenih u gradskoj upravi ili ako to pretvorimo u novce, to je oko milijun i pol kuna ili 1 posto prireza koji ste mogli smanjiti ne na 12 nego na 11 posto , rekao je Golubić Mandiću.

Plan zapošljavanja koji je Grad objavio je zakonska obveza koju bi i Golubić, kaže Mandić morao ispuniti da je gradonačelnik. Unutar sustava pak Grad pokušava pronaći ljudske resurse kako novih zapošljavanja ne bi bilo.

– Raspisano je 12 natječaja, a nije se povećao broj, ali evo imali smo u gradskoj upravi jednu gospođu, spremačicu koja je u međuvremenu završila višu školu i nju smo primili nakon natječaja na mjesto komunalnog redara. Iz sustva u sustav, kaže Mandić.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima