Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac ŠTIMA RIMA Podijeli

Broj zaposlenih u karlovačkoj upravi u godinu dana sa 123 porastao na 129

Mandićeva računica nejasna SDP-ovom Golubiću

Zabranama zapošljavanja unatoč u karlovačkoj gradskoj upravi u godinu dana broj zaposlenih popeo se sa 123 na 129.

SDP-ovog gradskog vijećnika Dubravka Golubića na sjednici Vijeća zanimalo je kako je do toga došlo, međutim nakon gradonačelnikova objašnjenja računica mu nije bila jasna.

Naime, 1. siječnja prošle godine bilo je zaposleno 123 ljudi, u lipnju novu vlast dočekalo je 128 zaposlenika. Krajem godine raspisano je 12 novih natječaja, a u ovoj godini Grad je objavio plan zapošljavanja za još 12 ljudi, no broj zaposlenih u Gradu sada je 129.

– Moram reći da mi ova računica baš nije jasna. Imalo smo 12 natječaja za zapošljavanje, četvero, petero je otišlo u mirovinu, a broj zaposlenih se povećao za jednog. Možda neki natječaji još nisu završeni, ne znam, ali cijela gradska uprava, zavodi, ustanove, poduzeća imaju otprilike 1600 ili 1700 zaposlenika. Mislim da bi iz tog bazena trebalo ‘grabiti’ nadopune ispražnjenih radnih mjesta. Zapošljavanje 12 ljudi je 10 posto zaposlenih u gradskoj upravi ili ako to pretvorimo u novce, to je oko milijun i pol kuna ili 1 posto prireza koji ste mogli smanjiti ne na 12 nego na 11 posto , rekao je Golubić Mandiću.

Plan zapošljavanja koji je Grad objavio je zakonska obveza koju bi i Golubić, kaže Mandić morao ispuniti da je gradonačelnik. Unutar sustava pak Grad pokušava pronaći ljudske resurse kako novih zapošljavanja ne bi bilo.

– Raspisano je 12 natječaja, a nije se povećao broj, ali evo imali smo u gradskoj upravi jednu gospođu, spremačicu koja je u međuvremenu završila višu školu i nju smo primili nakon natječaja na mjesto komunalnog redara. Iz sustva u sustav, kaže Mandić.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju