Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini

Lea Novković i Hrvoje Neralić na 400 metara s preponama te štafeta seniorki na 4×400 metara zauzeli su 4. mjesta.

Drugi dan Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, kojem je domaćin Čavlekov stadion, donio je dvije medalje domaćinu, Atletskom klubu Karlovac. Bruno Belčić okitio se naslovom državnog prvaka na 3000 metara sa zaprekama uz rekord prvenstava Hrvatske, a Helena Valentić je u istoj disciplini kod seniorki bila srebrna.

U utrci na 3000 metara sa zaprekama za seniore nastupilo je 8 atletičara. Lovro Nedeljković poveo je sa starta, no Belčić ga je sredinom utrke prešao i udario tempo kojeg Osječanin nije mogao pratiti. Na koncu je Belčić utrčao u cilj s osobnim rekordom i novim rekordom prvenstava Hrvatske 8:50.56 i uvjerljivo osvojio naslov državnog prvaka, ispred Tomislava Novosela iz zagrebačkog Dinama-Zrinjevca (9:07.11) i Nedeljkovića iz Slavonije-Žita iz Osijeka (9:14.22). U utrci je nastupio i mladi Matko Belčić, koji je osvojio 5. mjesto s osobnim rekordom 10:10.41.

U istoj disciplini kod žena Helena Valentić je osvojila srebro. Od početka se odvojila Tea Faber iz Dubrovnika, koja je osvojila zlato s vremenom 11:03.99, a Valentić je cijelo vrijeme čvrsto držala drugu poziciju i okitila se srebrom s rezultatom 11:24.57. Broncu je osvojila Viva Kovač iz zagrebačkog Agrama (11:30.74).

Uz dvije medalje, karlovački su atletičari osvojili i tri 4. mjesta. Zauzeli su ih Lea Novković na 400 metara s preponama, koja je oko dvije i pol sekunde zaostala za trećeplasiranom Rahelom Leščak iz varaždinske Slobode, Hrvoje Neralić u istoj disciplini kod seniora, 35 stotinki iza trećeplasiranog Franka Novokmeta iz zagrebačkog Agrama, te štafeta seniorki na 4×400 metara u sastavu Nika Jagodić, Hela Rakamarić, Nera Malović i Irina Vidiček-Ljubojević, koja je zapravo bila posljednja u konkurenciji četiriju štafeta.

U bacanju koplja za seniorke očekivano uvjerljivo slavila je bivša olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka Sara Kolak s hicem od 60 metara i 50 centimetara.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

POLICIJSKE TEME

Na barilovačkom groblju oštetili nadgrobni spomenik, u D.Resi ukrasnu živicu, u Karlovcu opet prijevara preko interneta