Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Bruno Belčić obranio naslov državnog prvaka na 3000 metara sa zaprekama, Hrvoje Neralić osvojio srebro, Tomislav Novosel broncu

Belčić je u utrci na 3000 metara s preponama slavio s novim rekordom državnih prvenstava – 8:59.52.

KARLOVAC – Još tri medalje osvojili su atletičari Karlovca drugog dana Prvenstva Hrvatske za seniore, koje je danas završeno na Čavlekovom stadionu. Bruno Belčić obranio je naslov državnog prvaka na 3000 metara sa zaprekama, Hrvoje Neralić izborio je srebro, a Tomislav Novosel broncu.

Domaća publika najviše je čekala utrku na 3000 metara sa zaprekama, u kojoj se očekivala borba dvojice karlovačkih trkača za medalje. Na kraju je Bruno Belčić obranio naslov državnog prvaka s novim rekordom prvenstava Hrvatske 8:59.52, a Tomislav Novosel dotrčao do bronce s rezultatom 9:15.14. Belčić je posljednjih pedesetak metara pretrčao sa stisnutom šakom u znak pobjede, što je karlovačka publika pozdravila velikim pljeskom i glasnim navijanjem.

Hrvoje Neralić okitio se srebrom na 400 metara s preponama s osobnim rekordom 53.54, 18 stotinki sporijim rezultatom od pobjednika Dominika Škorjanca iz Slavonije-Žita iz Osijeka.

Lea Novković bila je peta na 400 metara s preponama, a Helena Valentić zauzela je istu poziciju u utrci na 3000 metara. Neralić je na 200 metara bio šesti, u utrci seniorki na 200 metara Novković je zauzela 9., a Irina Vidiček-Ljubojević 11. mjesto, a na 800 metara za seniore Andrej Belčić je zauzeo 11., a Tin Dolšak 12. mjesto.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjedu Bojane Bjeljac iz Dinama-Zrinjevca iz Zagreba u utrci na 3000 metara s rezultatom 9:15.00, novim rekordom državnih prvenstava.

Fotogaleriju s današnjeg dana pogledajte na RM Sport.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa