Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac NASTAVNO O PRIJEVOZU Podijeli

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge

Cilj je uspostaviti uslugu javnog prijevoza koja će biti dostupna svim građanima

Nastavno na današnji istup gradskog vijećnika Dimitrija Birača na temu javnog prijevoza u gradu Karlovcu, iz ureda gradonačelnika priopćili su kako su spremni na argumentiranu raspravu.

Također, podržali su inicijativu vijećnika vezano uz tematsku sjednicu i podsjetili da je ista već prethodno najavljena na sjednicama Gradskog vijeća.

Uz to, naglašavaju činjenicu kako Karlovac nema niti vlastitu tvrtku niti vlastite autobuse kojima bi obavljao uslugu javnog prijevoza, ali svima je zajednički cilj uspostaviti uslugu javnog prijevoza na području cijelog grada koja će biti dostupna svim građanima.

– Konačni cilj kojim bi prijevoz za građane Karlovca bio besplatan, zelen i održiv, financirao bi se proračunskim sredstvima. Odluka će biti donesena kad napravimo detaljnu analizu ulaganja troškova u javni prijevoz, a ujedno cilj je iskoristiti sve mogućnosti financiranja iz EU fondova te u skladu s time tražimo rješenje, poručuju iz Grada.

Također, pozivaju vijećnika Birača, ali i sve ostale vijećnike, da dostave svoje prijedloge sa svim potrebnim činjenicama koje sadrže cijenu javnog prijevoza ukoliko ga obavlja privatna tvrtka, javna tvrtka te izvor financiranja.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti