Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija PITKA VODA Podijeli

Bušotina vode u Završju izvrsna i po količini i kvaliteti

Od pet bušotina u potrazi za pitkom vodom koje je Komunalno pokrenulo četiri su se pokazale jako dobrima

Bušotina vode u Završju izvrsna je i po kvaliteti i po količini i pravi je pogodak u projektima dugoreškog Komunalnog. 

Riječ je o probnoj piezometarskoj bušotini, objašnjava direktor Ivan Klokočki, jednoj od dvije koje je ova tvrtka počela “kopati” ove godine. Završje je tako omogućilo dovoljne količine vode već ovog ljeta, osobito zato jer su i podzemne vode pale s razinom, no vodoopskrba nije patila.

-Mi smo Završje već koristili da bi spasili sustav i održali nivo, kaže Klokočki i dodaje da vodocrpilište u Završju nije tako bezazleno. Iz njega se vodom opskrblju Netretić, Bosiljevo, dio Generalskog Stola, točnije dosad oko 1200 domaćinstava. U budućnosti bi se iz tog sustava vodom opskrbljivalo više tisuća domaćinstava.

Do kraja godine Komunalno će izvesti još dva bunara, a već krajem ovog mjeseca počelo bi ono u Završju pa tako priča ne bi ostala samo na bušotini. Uz njega bušio bi se i bunar u Novigradu na Dobri, a na taj način bio bi završen projekt ispitivanja dolina i probnih bušotina kojih su u Komunalnom odradili pet i to  u “potrazi” za pitkom vodom. Jedina bušotina koja nije uspjela jest ona u Lišnici, dodaju.

Iduće godine planira se spajanje cjevovoda u vodoopskrbni sustav čime bi se napuštala opskrba vodom iz rijeke Dobre, a prelazilo lagano na bunarsku vodu, najavljuje Klokočki.

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine