Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac OBNOVA Podijeli

Čak 70 milijuna kuna iz Fonda za solidarnost: Novi život čeka 5 karlovačkih objekata

Riječ je o objektima koji su oštećeni u potresu, a kulturno su zaštićeni ili su u kulturnom zaštićenom prostoru

Gradu Karlovcu dodijeljeno oko 70 milijuna kuna za obnovu objekata oštećenih u potresu. 

Radi se o bespovratnim sredstvima koji je dodijelio Fond za solidarnost EU za obnovu pet objekata oštećenih u potresu, koji su ili zaštićeno kulturno dobro ili se nalaze u zaštićenom kulturnom prostoru, kazala je pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Odluku o dodjeli sredstava ovim objektima donijelo je Ministarstvo kulture i medija, a sredstva bi trebala biti utrošena na dvije aktivnosti, prvo na izradu projektne dokumentacije, a zatim na izvođenje radova obnove.

Tako bi novi život u Karlovcu trebalo dobiti sljedećih pet objekata: zgrada “Kamod” za koju je dodijeljeno 16 milijuna kuna, Gradski muzej za 11 milijuna kuna, zgrada gradske uprave za 5 milijuna kuna, zgrada Hrvatskog doma za 33 milijuna kuna i zgrada na adresi Gornja Gaza 3 za 2 milijuna kuna. Sva sredstva moraju biti utrošena do svibnja iduće godine.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić istaknuo je činjenicu kako obnova ovih objekata ne bi bila tako jednostavno bez pomoći europskih sredstava. Također je dodao kako ga posebno raduje obnova Hrvatskog doma koji na to već dugo, pa čak i predugo, čeka.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote