Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija ODGOVOR NAČELNIKA Podijeli

Car je zaboravio da je 1. mandat bio HDZ-ovac. Nisam ja okolo vozio bakice i djedice i kršio šutnju

Na primopredaji je na računu bilo 888 tisuća kuna

Nakon što je bivši načelnik Ribnika Željko Car iznio tvrdnje da je nova vlast u Ribniku instalirana i brifirana, njegov nasljednik Dino Blažević, uputio je pismo javnosti i reagirao.

Reagiranje u cijelosti:

Jučerašnja konferencija gospodina Cara izazvala je mnogo pitanja, ali i ono najbitnije što je želio postići time?
Gospodin Car očito i dalje ne prihvaća poraz, te je pokazao da je ipak teško ostat „velik“ nakon poraza. Iznio je kako se nikad nije smatrao političarem, a upravo je ovo djelo pravog političara. Ukoliko je imao bilo kakvu primjedbu bilo, to vezano uz izbor načelnika ili vijeća, zašto nije podnio prigovor povjerenstvu?

No krenimo od samoga početka; gospodin Car je cijelo vrijeme pričao o izborima za načelnika i za vijeća kao da su to jedni izbori, a znamo da se radi se o izborima za dva tijela, izvršnog i predstavničkog. Što se tiče samih izbora za načelnika, te tvrdnje da me podržao HDZ, mogu reći, da se u Općini u kojoj stanuje manje od 500 stanovnika i gdje svako poznaje svakog, ne radi o tome tko pripada kojoj stranci, već se tu radi o prijateljima, susjedima i poznanicima s kojima se susrećem svakodnevno i ako pogledate na stranicama Izbornog povjerenstva, HDZ broji svega šezdesetak članova u Općini Ribnik, te ne vidim ništa sporno u tome što su me podržali, a za sva pitanja, da li sam i dalje nezavisan, odgovorit ću potvrdno i danas, a i za 4 godine. Gospodin Car je zaboravio napomenuti da je prvi mandat koji je obnašao kao načelnik Općine Ribnik obnašao kao član HDZ-a. Osvrnuo bi se na sam dan lokalnih izbora, za koje Car tvrdi da nisu pravovaljani, odnosno da je „pokraden“, ali od dva kandidata za načelnika na izborima, nisam ja bio taj koji je organizirao svoje ljude da voze „bakice i djedice“ na izbore, te kršio izbornu šutnju obilazeći ljude na sam dan izbora.
Kad je riječ o koalicijama i listama za vijeće, lista Željka Cara koje je on bio nositelj, bila je u koaliciji sa SDP-om te listom Milan Bandić 365. Zanimljivo je vidjeti da nitko, osim članova HSS-a, nije dobio mjesto u vijeću. Predsjednik Općinskog vijeća, imenovan je u dogovoru svih stranaka zastupljenih u Vijeću, a sam predsjednik HSS-a u Ribniku, rekao je će HSS biti oporba s obzirom da su liste bile „suparnici u borbi za načelničko mjesto“. U svaki osnovani odbor imenovan je po jedan član HSS-a, HDZ-a, te jedan član sa nezavisne liste. Prema tome ne vidim kako nema suradnje između svih strana, jedino što vidim je povreda ega bivšeg načelnika pošto on nije na vodećoj funkciji.

Uvijek svima zanimljiva tema su financije, u ovom slučaju proračun, za kojeg Car tvrdi da je ostavio „novoj vlasti“ 1,2 milijuna, a na samoj primopredaji, ako se to uopće može nazvati primopredajom, s obzirom da je sav svoj rad u toliko godina sročio na A4 papir, stoji da je na računu Općine 888 tisuća kuna i to potkrepljujem kopijom zapisnika o primopredaji.
O samom radu bivšeg načelnika mogu reći da je sve vidljivo kada se dođe u sami Ribnik. Navodi se nužnost zapošljavanja pročelnika kojeg je općina dužna imati po statutu,ali zašto onda nije zaposlen za vrijeme njegovih mandata? Projekte koje je nabrojao, uglavnom trebaju doradu, a glavni projekt uređenja DVD-a Ribnik za koji su odobrena sredstva iz Mjere 7.4.1. (EU fondova) nije bio sposoban iskoristiti upravo zbog lošeg vodstva i nesnalažljivosti, dok o ostalim projektima koje spominje, poput dječjeg igrališta i jezera Rilac, nemam nikakvih saznanja niti mi ih je bivši načelnik predao, a sumnjam da i postoje. Nabavka vozila za DVD trebala bi biti pozitivna stvar da se desila par godina ranije, susjedne općine koje broje i više DVD-ova omogućile su im puno više. Od uređenja centra jedino što je vidljivo je kip u spomen Jurju Križaniću, koji je bio financiran od strane Grada Zagreba u iznosu od cca. 500 000 kn. Iako je to divna stvar i spomen na čovjeka koji je potekao iz našega kraja smatram da se taj novac puno bolje mogao utrošiti u potrebnije stvari, upravo u dječje igralište za koje ni ne postoji projekt, ali postoje djeca, koja bi trebala biti prioritet i svako ulaganje u najmlađe je ispravno ulaganje. Mogao bi nabrojati još niz stvari, ali nema potrebe, došao sam tu pokušati promijeniti trenutnu stagnaciju, a ne kritizirati druge, ali ovakvi ispadi bivšeg načelnika potiču me na obrazloženja svega.

I dalje stojim iza svojih riječi da sam spreman za suradnju sa svakim tko želi boljitak za Ribnik, a onima koji guraju samo svoje ideale i pune svoj ego, savjetujem da odrade olimpijadu (četverogodišnji mandat) te da izađu s pravim argumentima na izbore. Ne smatram se savršenim i uvijek postoji mogućnost da ću napraviti grešku, to je ipak ljudski, ali neka prođe razdoblje od 4 godine da svojim idejama pokušamo ostvariti neke ideje u Ribniku….. oni su imali 10 godina na raspolaganju i rezultat je vidljiv.

Općinski načelnik Dino Blažević

Pročitajte i ovo

PETRAKOVO BRDO

Rokova danas na Petrakovom Brdu u Dugoj Resi. Bio je tu i mali Roko, a tradicija se mora prenositi na najmlađe