Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac POČINJE Podijeli

Čarolija susreta može početi: Sve je spremno za otvorenje Adventa u Karlovcu

Svečano otvorenje je nakon 1. Adventske utrke, u 17:35 sati

Pripreme za treći Advent u Karlovcu su završile. Da je sve spremno uvjerio se jučer i gradonačelnik Damir Mandić obišavši lokaciju oko Glazbenog paviljona i pozvao sve da dođu danas na otvorenje.

– Vjerujem da će 17 dana ovdje biti dobrog druženja i zabave. Ovo vrijeme Došašća i adventa je baš to vrijem gdje možemo svi zajedno, obiteljski i prijateljski provesti vrijeme zajedno, pronaći vremena za obitelj i prijatelje i vjerujem da će ova lokacija prije svega nama u Karlovcu biti upravo to, rekao je Mandić.

Pripremljena je do sad najbogatija ponuda hrane i pića. Upravo je to dio koji je do sad posjetiteljima najviše nedostajao. Zato će Turistička zajednica raditi dodatno na promociji gastronomije na karlovačkom adventu.

– Kažu da posjetitelj koji prvi puta dođe na neku lokaciju ili u destinaciju osjeti mirise i okuse, a tek onda pamti sliku. Tako da sam sigurna da će naši posjetitelji s našeg Adventa otići sa želucima punim lijepih uspomena, naglasila je direktorica TZ-a Marina Burić.

Puno truda i entuzijazma treću godinu za redom u Advent u Karlovac uložili su članovi udruge Izvan fokusa. Ponovo su stvorili pravu malu Čaroliju susreta, kako se karlovački advent jošo naziva od prvoga dana. Niz je novina poput Božićnog sela između Zorin doma i Paviljona, ali bit će održana i prva Adventska utrka.

-Karlovac zaista ponovo sjaji onim  božićnim sjajem i jedva čekamo da se cijeli taj prostor ispuni ljudima, da uživaju u prostoru, programu, hrani. Ove godine gastronomija je izuzetno bogata, od slatkog do slanog zaista raznolik je asortiman, ali i pića i suvenira. Jako smo sretni što narednih 17 dana, sve do Nove godine, ovdje kod Glazbenog paviljona će se odvijati Advent u Karlovcu, rekao je predsjednik Izvan fokusa Filip Trezner.

Kućice se danas otvaraju već u 14 sati. U 15 počinje dječja utrka kod Kina Edison, a glavna utrka s više od 400 sudionika na raposredu je od 17 sati. Proglašenje pobjednika je pola sata kasnije, a u 17:35 Advent u Karlovcu bit će svečano otvoren.

I 17:40 nastupaju Karlovačke mažoretkinje, u 18 zasvirat će Flyer, a od 20 sati koncert će održati Singrlice.

Pročitajte i ovo

GRAD U AKCIJI

Nema proglašenja elementarne nepogode u Karlovcu, samo pomoć za kupnju crijepa za socijalne slučajeve