Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac ADVENT U KARLOVCU Podijeli

Čarolija susreta u Karlovcu počinje danas paljenjem ukrasa na najvišem božićnom drvcu u Hrvatskoj

Advent u Karlovcu prilika je za druženje obitelji, prijatelja… uz ukusnu hranu, pića i dobru glazbu

Paljenjem svjetla na 27 metara visokom božićnom drvcu točno u 18 sati svečano će večeras biti otvorena manifestacija Advent u Karlovcu.

Ako je suditi prema jučer predstavljenom, ponuda će, kako ona gastronomska tako i trgovačka biti bogata. Germknedli i domaći knedli, fritule, pohane jabuke, sarme, kobasice, punčevi, vina, kuhane rakije i gin, ali i razne kuglice za bor, suveniri, knjige i slično idućih 17 dana bit će ponuđeno posjetiteljima karlovačke Čarolije susreta.

Osim toga, na dvije pozornice, u Glazbenom paviljonu i kod kina Edison, odvijat će se bogat zabavni program. Svaki dan glazbe će biti na obje pozornice, a navečer na glavnoj izmjenjivat će se više i manje poznata imena s hrvatske glazbene scene. Ona zvučnija su svakako TBF, Jinx, Opća Opasnost, Zdenka Kovačiček, Pavel, Detour…

– Dakle, svaki dan od  16 sati do 23 sata, vikendom već od podneva pregršt aktivnosti ovdje oko Glazbenog paviljona i kod Edisona na Adventu u Karlovcu, rekao je predsjednik udruge Izvan fokusa Filip Trezner.

Za promidžbu kroz udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice, Turistička zajednica Karlovac je dobila i dodatni novac. Za promociju Adventa u Karlovcu sada je na raspolaganju ukupno 128 tisuća kuna

Želja gradonačelnika Damira Mandića je da ovo bude karlovački, obiteljski advent i da Karlovčani i Karlovčanke nađu vremena, dođu i podruže se.

– Najljepši ukras ovog adventa su prošle, a uvjeren sam i ove godine su ljudi. Ova manifestacija ima svoj turistički potencijal i od toga ne treba bježati, ali ono što mi se čini važno je da ne trebamo kopirati, ne trebamo se uspoređivati. Valja ići svojim putem i od našeg adventa prije svega raditi ono što mi u Karlovcu želimo i trebamo.

TZ ove godine provodi anketiranje manifestacije. Burić: – Kad nešto mjerimo time možemo i upravljati. Nadamo se da ćemo na taj način još moći unaprijediti manifestaciju

A za sve koji iz drugih gradova posjete Karlovac i advent, Turistička zajednica i karlovački vodiči osmislili su adventsku rutu.

– Pozivamo sve da se pridruže 15. i 22. u subotu u 17:30 sati krećemo ispred paviljona, besplatna vođena ruta za sve građane i naše posjetitelje. Uključit ćemo naravno i paljenje adventske svijeće na glavnom gradskom trgu, pozvala je direktorica TZ-a Marina Burić dodavši kako se manifestacija raste u pravcu u kojem mora ići, ali istovremeno zadržava pravi karlovački štih. – I to tako treba ostati.

Foto: Izvan fokusa

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu