Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac U GODINU DANA Podijeli

Čavlekov stadion dobio novi travnjak, na proljeće i novu atletsku stazu

Projekt obnove travnjaka, svih borilišta i atletske staze teži oko 7 milijuna kuna

Travnjak je završen, kao i sva borilišta, a atletskoj stazi nedostaje samo gumirana podloga – trenutno je stanje projekta na stadionu Branko Čavlović Čavlek.

– Samo izlijevanje gume će biti u proljeće kada nam stručni nadzor prema temperaturnim uvjetima dozvoli te radove, izvjestila je gradska pročelnica Hermina Komanac.

Rekonstrukcija travnjaka i devastirane atletske staze započela je prije godinu dana u suradnji Grada s Državnim uredom za sport i Hrvatskim nogometnim savezom, a ukupna vrijednost radova je oko 7 milijuna kuna.

-Travnjak ima najmoderniju drenažu i najmodernije navodnjavanja, a ova staza bit će staza na kojoj će se moći održavati međunarodna natjecanja jer smo vodili računa da na kraju radova ta staza dobije licencu, naglasio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Za zaštitu od poplava oko dijela stadiona već je izgrađen zid, a planira se i uređenje ograde ispred tribina. Ovaj cijeli sportski kompleks kraj Korane će poprimiti novi izgled i biti preman za brojne sportaše koji će ga koristiti.

– Osim naših natjecatelja, iz svih sportova,  očekujemo da će tu doći i drugi sportaši na pripreme jer ovo je jedan kompleks koji je lijep, ali i blizu je jer je na raskrižju Hrvatske pa je prometno povezan sa svima. Tako da očekujemo da će se tu održavati i pripreme ostalih klubova u Hrvatskoj, rekla je tajnica Karlovačke sportske zajednice Marijeta Ćelić.

Ove godine Grad Karlovac planira obnovu zgrade streljane na Jamadolu te veliku rekonstrukciju Sportske dvorane na Rakovcu.

Pročitajte i ovo

Objedinjena javna nabava pun pogodak – u 2019. Grad Karlovac uštedio 1,5 milijuna kuna, unutarnja revizija pak kontrolira sustav