Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija MANJE ČEKANJA Podijeli

Čekanje na PCR u Luščiću bit će 1 dan. Za vikend 11. i 12. prosinca radit će se pojačano i “očistiti” listu čekanja

Kroz Luščić je u godinu dana prošao i “cijeli” Karlovac, odnosno 55 tisuća ljudi, a trećina je bila pozitivna

Na PCR test u karlovačkom Luščiću čeka se trenutno od 3 do 4 dana, no cilj je da u prosincu to čekanje bude jedan dan. 

Stoga će mikrobiolozi i Zavod za javno zdravstvo tijekom vikenda 11. i 12. prosinca raditi pojačano i imati stalno dežurstvo kako bi se to i ostvarilo, odnosno “očistila” čekanja i došlo do idealne situacije. Najavila je to gostujući u programu Radio Mrežnice dožupanica i šefica stožera Vesna Hajsan Dolinar. 

Time bi brojne primjedbe na dugo čekanje za testiranje na PCR trebale konačno biti uklonjene, a naglasila je i kako cijeli sustav i svi unutar njega, od epidemiologa do mikrobiologa, doista rade punom parom i to cijelo vrijeme trajanja epidemije.

Podsjetimo, tijekom prošlog mjeseca na test u Luščiću čekalo se šest dana što je izazvalo negodovanja, a sada se brojka smanjuje da bi cilj bio “Danas narudžba – sutra testiranje”.

Hajsan Dolinar kazala je i da se dnevno na ovoj lokaciji uzme oko 500 uzoraka za testiranje dok sam Zagreb na dvije lokacije uzima 1800 uzoraka. Dodala je i da hitni slučajevi ne čekaju na testiranje više dana tako da se ne može dogoditi da netko nije dobio test na vrijeme, a operativna ili druga obrada su im bili nužni.

Ono što je zanimljivo jest i podatak da je kroz Luščić od početka testiranja do danas “prošlo” 55.603 osoba. Od njih, pozitivno  je bilo 18.144, odnosno 32 %, dakle svaki treći. Slikovito rečeno, grad veličine Karlovca testirao se na ovom mjestu, iako kako kaže dožupanica, na Luščić su dolazili i mnogi iz drugih krajeva.

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme