Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život MALO NAS JE AL' NAS IMA Podijeli

Centar Karlovca, Logorište, Mostanje, Žumberačka danas pod povećalom prometne policije

Karlovčani su policiji predložili 20 lokacija na kojima žele mjerenje brzine, uglavnom one gdje se policija rjeđe pojavljuje

Žumberačka ulica u Karlovcu danas je bila jedna od čak dvadeset lokacija na kojima je prometna policija mjerila brzinu vozila i to po želji mještana.

Upravo njihov poziv i prijedlog policiji razlog je što su danas ovdje nadzirali promet, objašnjava načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac. Uz Žumberačku ulicu, osobitu pažnju danas će posvetiti i Logorištu, Mostanju, ali i centru Karlovca, nastavlja Boljkovac. Riječ je o lokacijama gdje se policija rjeđe pojavljuje.

Danas u Žumberačkoj nisu zabilježili niti jednog kršitelja propisa, reći će u policiji. U naseljenom mjestu dozvoljena je brzina od 50 km/h, no tolerirali su do 70 km/h. Jedan od zaustavljenih bio je i Dubravko. Vozio je po propisu, zimsku opremu imao, upaljena svjetla također kao i pojas, na mobitel nije pričao, a dokumenti uredni.

Odaje nam da se drži propisa, no neki puta, u žurbi, zna malo povući, no trudi se to ne činiti. – Sve ovisi i o uvjetima na cesti, uvijek pazim, rekao je Dubravko pohvalivši akciju policije, osobito u malim kvartovima. – Često mi prijatelji kažu kako se neki brzo voze kroz takve male ulice pa su ovakve akcije za svaku pohvalu.

A satistika nije nimalo dobra što se tiče prometnih nesreća na našem području. Bilo ih je 490 na području PU Karlovačke, a razlog za petinu nesreća je nepropisna brzina. Te nesreće uzele su danak u jednom životu, pa Boljkovac apelira na sve: – Smanjite brzine jer je ona najučestaliji razlog za prometne nesreće. Problem policiji predstavljaju i motoristi koji “divljaju”, a skrivaju registarske tablice. – Za taj dio koristimo specijalna vozila tipa presretač, kaže Boljkovac. Dodaje i da su u usporedbi s vozačima osobnih automobila motoristi manje sankcionirani, no ne znači i da su pod manjom policijskom paskom.

 

Pročitajte i ovo

MARATON NA KORANI

Romano Mužak i Ivana Žigman prvi na Finswimming maratonu Korana