Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac KALVARIJA KLIZIŠTA Podijeli

Cesta na Kalvariji od sutra zatvorena zbog sanacije klizišta: Radovi će trajati 4 mjeseca

Na području klizišta će fizički biti prekinuta prometna komunikacija između kućnih brojeva 7B i 7A Ulice Kalvarija. Alternativni pravac kretanja vozila će se odvijati dijelom Ulica Vučjak, Zagrad, Primorska, Marmontova (odnosno državna cesta D6) i Ulicom Cvitaki za oba smjera vožnje

Od sutra se za sav promet zatvara se cesta u Ulici Kalvarija između kućnih brojeva 7B i 7A zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta.

Radovi obuhvaćaju potpuno uklanjanje postojeće prometnice koja je u lošem stanju, nedovoljne širine i nekvalitetne kolničke konstrukcije. Poprečni nagib prometnice i odvodnja vode nisu bili adekvatni što je uzrokovalo klizanje pokosa u zoni kamenog zida loše kvalitete. Nakon toga bit će izvedeni armiranobetonski mini piloti duljine 6 metara na koje će se osloniti armirano betonska konstrukcija zida u obliku dužine 65 metara.
Projektom je predviđeno u kompletnoj dužini izraditi i kolničku konstrukciju širine 4,5 metara i pješačku stazu širine 1 metar te odvodnju oborinskih voda s lokacije klizišta.
S obzirom da se na toj lokaciji nalazi i magistralni vodovod projektom je predviđen koridor za postavljanje novog vodovoda, a izmicanje vodovoda i izmjenu cijevi obavit će tvrtka Vodovod i kanalizacija. Vrijednost radova iznosi 2,1 milijun kuna, a predviđen rok trajanja radova su 4 mjeseca.

Na području klizišta će fizički biti prekinuta prometna komunikacija između kućnih brojeva 7B i 7A Ulice Kalvarija. Alternativni pravac kretanja vozila će se odvijati dijelom Ulica Vučjak, Zagrad, Primorska, Marmontova (odnosno državna cesta D6) i Ulicom Cvitaki za oba smjera vožnje.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici