Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija NOVO, NOVO Podijeli

Cetingradska granična policija dobila novu “bazu”

Zgrada policijske postaje vrijedna 1,1 milijun eura

Postaja granične policije u Cetingradu od danas je i službeno u novoj zgradi vrijednoj 1,1 milijuna eura.

Izgrađena i opremljena u sklopu programa IPA 2012, a granični policajci točnije sve službe s ukupno 164 zaposlena, u njoj će odsad imati “sve na jednom mjestu”. Zgrada je moderna i tehnički opremljena, a policajci su opremljeni po šengenskim standardima.

– Mi i danas pokazujemo da MUP nastavlja s onim što smo rekli da će biti prioritet- standard hrvatskih policijaca. Ova zgrada je primjer toga. Važna je jer s ovakvom opremom, službenicima i uvjetima pokazujemo da hrvatska policija sa svim elementima koji se procjenjuju odgovaraju onome što je standard europskog policajca.  Projekt je financiran iz europskih sredstava i on je pokazatelj korisnosti članstva u EU, naglasio je ministar Božinović.

U Cetingrad je danas stigao i ministar Božinović te ministar Medved

U Postaji granične policije Cetingrad djeluju operativno dežurstvo i granična policija. Na dijelu državne granice prema Bosni i Hercegovini postoji stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac, te četiri stalna granična prijelaza za pogranični promet (Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja i Kordunski Ljeskovac).

Na području PU karlovačke dio državne granice s Bosnom i Hercegovinom proteže se od mjesta Gejkovac na sjeveru do starog mosta na rijeci Korani u selu Sadilovac na jugu, ukupne dužine oko 55,5 kilometara, a u nadležnosti je PGP Cetingrad.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica