Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Županija ITU MEHANIZAM Podijeli

Četiri grada i tri općine u sporazumu za razvoj do 2027. godine

Zajedno će lakše na projektima i prioritetima

Sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja Većeg urbanoga područja Karlovac za financijsko razdoblje 2021. – 2027. godine danas su potpisali gradonačelnici  Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Slunja,  te načelnici općina Krnjak, Cetingrad i Rakovica.

Ugovor je temelj za osnivanje koordinacijskog i partnerskog vijeća, a potom slijedi i zajednička strategija razvoja za ovaj vremenski period. Plan je da se međusobnom suradnjom gradova i općina dođe do zajedničkih vizija.

Na razini  Hrvatske sredstva za ITU gradove iznose oko 750 milijuna eura

– Ovo veće urbano područje je logična cjelina gdje će grad Karlovac kao središte urbanog područja imati svoju ulogu i dobrobiti, ali kako će i svi ovi gradovi i općine tu pronaći svoj interes, rekao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.  Svaki od projekata morat će proći kroz „sito“ kriterija koje nadležno Ministarstvo određuje za sva ITU područja.
Ova  financijska perspektiva otvara mogućnost potpore poduzetnicima što isto može biti zanimljivo svim gradovima, dodao je.

ITU područje kojem je centar Karlovac osnovano je gotovo prije tri godine.

Pročitajte i ovo

MIRISAT ĆE

Čak 100 vrsta štrudli u 40 restorana Karlovačke županije na Tjednu štrudle: Uz one klasične od sira i jabuka, bit će i one od đumbira, gljiva, buča…