Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Život OSPOSOBLJAVANJE Podijeli

Četiri programa osposobljavanja u sklopu projekta ‘Poučiti, uklopiti, zaposliti’ karlovačke POUKE

Prijavite se, završite jedan od četiri programa osposobljavanja u području turizma i ugostiteljstva te se integrirajte u tržište rada.

KARLOVAC – Pučko otvoreno učilište POUKA iz Karlovca provodi projekt pod nazivom Poučiti, uklopiti, zaposliti, UP.02.2.2.03.0045, u sklopu kojeg se nezaposlene osobe mogu prijaviti za jedan od četiri programa osposobljavanja u području turizma i ugostiteljstva.

Projekt se bavi problemom vrlo niske zapošljivosti ranjivih skupina, odnosno uzrokom niske zapošljivosti – neadekvatnom educiranošću i nerazvijenim praktičnim znanjima za specifična zanimanja u području turizma i ugostiteljstva.

Cilj projekta i ciljne skupine

Ideja samog projekta proizišla je iz problema velikog broja nezaposlenih u Karlovačkoj županiji. Naime, uvidom u evidenciju HZZ-a u travnju 2017. godine, zabilježeno je 6.964 nezaposlene osobe od čega se trećina odnosi na ranjive skupine. Istovremeno je zabilježen porast potražnje sezonskih radnika (konobari, kuhari, sobarice, spremačice, animatori). Uvidom u takvo stanje zaključeno je kako je sve teže naći kvalificiranu radnu snagu za tražene poslove.

Ovim se Projektom taj problem nastoji riješiti tako što će se kroz program od 120 sati (36 sati teorije i 84 sati prakse) adekvatno osposobiti 50 nezaposlenih osoba koje pripadaju ranjivim skupinama. Sudionici će pohađati jedan od četiri po mjeri dizajnirana programa osposobljavanja koji su proizišli iz početne analize i motivacije pojedinaca iz ciljne skupine. Kako bi programi osposobljavanja, a time i čitav Projekt, bili provedeni na najvišoj razini, petnaest mentora i predavača polazit će jedan od dva programa usavršavanja koji će završiti studijskim putovanjem. Tijekom usavršavanja u trajanju od 150 sati, mentori i predavači bit će osposobljeni za prijenos specifičnih znanja i vještina koristeći multimedijalnu nastavu, odnosno provođenje e-učenja pomoću interaktivne mrežne platforme osmišljene za potrebe ovog Projekta.

Završetkom Projekta skupina od 50 ranjivih osoba svojim će novim usvojenim znanjem, vještinama i sposobnostima moći odgovoriti potrebama tržišta rada te se integrirati na tržište kao njegovi ravnopravni članovi. Ovaj Projekt potiče i utječe na porast samopouzdanja, stjecanje poznanstava, osvještavanje vlastitih vještina i sposobnosti. Samim time, on pozitivno utječe na život pojedinca i pruža mu snažan poticaj integracije u društvo.

Četiri programa osposobljavanja

U sklopu projekta Poučiti, uklopiti, zaposliti osmišljena su četiri programa osposobljavanja za sljedeća zanimanja: priprematelj jednostavnih slastica, priprematelj savijača i štrukli, turistički animator te osposobljavanje za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana.

Polaznici mogu odabrati jedan od četiri ponuđena programa u sklopu kojeg će steći teorijska znanja te praktične vještine. Projektom će se nastojati podučiti buduće polaznike i sve potrebnijim IKT vještinama (e-učenje).

Svi programi su besplatni. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do kraja prosinca na 047 642-938, e-mailom na info@pouka.hr te osobno na adresi Učilišta: Bogoslava Šuleka 29 (Luščić), Karlovac.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište POUKA, Bogoslava Šuleka 29, 47000 Karlovac, a partneri Udruga za razvoj kontinentalnog turizma i gospodarskih djelatnosti, Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike, ŽGANJER – obrt za ugostiteljstvo, trgovinu, mesarsku djelatnost i javni cestovni prijevoz te Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Traje 18 mjeseci, a njegova je ukupna vrijednost 1.338.578,00 kuna. Iznos koji sufinancira EU je 1.338.578,00 kuna.

Više informacija potražite na:
www.pouka.hr
http://pouciti-uklopiti-zaposliti.eu/
www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/

Pročitajte i ovo

SKLONIŠTE ZA NAPUŠTENE

U Utinju godišnje stigne 320 napuštenih pasa: 240 ih pronađe svoj zauvijek dom