Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život OSPOSOBLJAVANJE Podijeli

Četiri programa osposobljavanja u sklopu projekta ‘Poučiti, uklopiti, zaposliti’ karlovačke POUKE

Prijavite se, završite jedan od četiri programa osposobljavanja u području turizma i ugostiteljstva te se integrirajte u tržište rada.

KARLOVAC – Pučko otvoreno učilište POUKA iz Karlovca provodi projekt pod nazivom Poučiti, uklopiti, zaposliti, UP.02.2.2.03.0045, u sklopu kojeg se nezaposlene osobe mogu prijaviti za jedan od četiri programa osposobljavanja u području turizma i ugostiteljstva.

Projekt se bavi problemom vrlo niske zapošljivosti ranjivih skupina, odnosno uzrokom niske zapošljivosti – neadekvatnom educiranošću i nerazvijenim praktičnim znanjima za specifična zanimanja u području turizma i ugostiteljstva.

Cilj projekta i ciljne skupine

Ideja samog projekta proizišla je iz problema velikog broja nezaposlenih u Karlovačkoj županiji. Naime, uvidom u evidenciju HZZ-a u travnju 2017. godine, zabilježeno je 6.964 nezaposlene osobe od čega se trećina odnosi na ranjive skupine. Istovremeno je zabilježen porast potražnje sezonskih radnika (konobari, kuhari, sobarice, spremačice, animatori). Uvidom u takvo stanje zaključeno je kako je sve teže naći kvalificiranu radnu snagu za tražene poslove.

Ovim se Projektom taj problem nastoji riješiti tako što će se kroz program od 120 sati (36 sati teorije i 84 sati prakse) adekvatno osposobiti 50 nezaposlenih osoba koje pripadaju ranjivim skupinama. Sudionici će pohađati jedan od četiri po mjeri dizajnirana programa osposobljavanja koji su proizišli iz početne analize i motivacije pojedinaca iz ciljne skupine. Kako bi programi osposobljavanja, a time i čitav Projekt, bili provedeni na najvišoj razini, petnaest mentora i predavača polazit će jedan od dva programa usavršavanja koji će završiti studijskim putovanjem. Tijekom usavršavanja u trajanju od 150 sati, mentori i predavači bit će osposobljeni za prijenos specifičnih znanja i vještina koristeći multimedijalnu nastavu, odnosno provođenje e-učenja pomoću interaktivne mrežne platforme osmišljene za potrebe ovog Projekta.

Završetkom Projekta skupina od 50 ranjivih osoba svojim će novim usvojenim znanjem, vještinama i sposobnostima moći odgovoriti potrebama tržišta rada te se integrirati na tržište kao njegovi ravnopravni članovi. Ovaj Projekt potiče i utječe na porast samopouzdanja, stjecanje poznanstava, osvještavanje vlastitih vještina i sposobnosti. Samim time, on pozitivno utječe na život pojedinca i pruža mu snažan poticaj integracije u društvo.

Četiri programa osposobljavanja

U sklopu projekta Poučiti, uklopiti, zaposliti osmišljena su četiri programa osposobljavanja za sljedeća zanimanja: priprematelj jednostavnih slastica, priprematelj savijača i štrukli, turistički animator te osposobljavanje za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana.

Polaznici mogu odabrati jedan od četiri ponuđena programa u sklopu kojeg će steći teorijska znanja te praktične vještine. Projektom će se nastojati podučiti buduće polaznike i sve potrebnijim IKT vještinama (e-učenje).

Svi programi su besplatni. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do kraja prosinca na 047 642-938, e-mailom na info@pouka.hr te osobno na adresi Učilišta: Bogoslava Šuleka 29 (Luščić), Karlovac.

Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište POUKA, Bogoslava Šuleka 29, 47000 Karlovac, a partneri Udruga za razvoj kontinentalnog turizma i gospodarskih djelatnosti, Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike, ŽGANJER – obrt za ugostiteljstvo, trgovinu, mesarsku djelatnost i javni cestovni prijevoz te Javna ustanova Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Traje 18 mjeseci, a njegova je ukupna vrijednost 1.338.578,00 kuna. Iznos koji sufinancira EU je 1.338.578,00 kuna.

Više informacija potražite na:
www.pouka.hr
http://pouciti-uklopiti-zaposliti.eu/
www.strukturnifondovi.hr
http://www.esf.hr/

Pročitajte i ovo

DADILJANJEM DO USPJEHA

Duga Resa sufinancirat će dadiljanje djece neupisane u vrtić: “Ovime smo i dalje grad koji brine o djeci”