Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Županija NOVO, NOVO Podijeli

Četiri srednje škole u Karlovačkoj županiji dobivaju nove smjerove: Djeca nam više neće odlaziti iz gradova

Ogulinska Gimnazija dobit će medicinske tehničare, Gimnazija u Karlovcu smjer na engleskom jeziku, vozači motornih vozila školovat će se u Obrtničko i tehničkoj školi u Ogulinu, a Duga Resa dobiva modne tehničare

Ove jeseni u čak 4 srednje škole u Karlovačkoj županiji otvaraju se novi smjerovi.
Radi se o uvođenju programa medicinske sestre odnosno tehničara u ogulinsku Gimnaziju, potom vozača motornih vozila u Obrtničko tehničkoj školi Ogulin, modnog tehničara u Srednjoj školi Duga Resa, te smjera engleske gimnazije u karlovačkoj Gimnaziji, kazala je danas dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.
Radi se o smjerovima koji je zatražila županije, a usklađeni su sa trenutnim potrebama na tržištu rada, dodaje dožupanica.

Uz navedeno, ističe kako se županije uvijek brine o učenici s poteškoćama te se za njih otvara trogodišnji program administratora za poslove.

Uz ova zanimanja, zadržat ćemo mlade doma

Iz ogulinske gimnazije, ravnatelj Hrvoje Magdić zadovoljan je suradnjom koju već godinama ima sa županijom te se veseli novom razredu od 20 učenika. Napominje kako je ovo iznimno važno za Ogulin jer smatra kako su Ogulinci napokon dobili priliku nakon obrazovanja ostati u svom gradu.

Novom smjeru vesele se i u karlovačkoj Gimnaziji, koja je uz ovaj program na engleskom jeziku objedinila sve ono što jedna gimnazija može slušati:

– Ostao je još samo međunarodni program. Sve ono što se može u Hrvatskoj slušati, mi već imamo, govori ravnateljica Snježana Štranjgar. Navodi kako će 14 učenika pohađati novi smjer te će pet predmeta slušati na engleskom jeziku.

U ovoj školskoj godini novi program uspjela je dobiti i Obrtnička i tehnička škola u Ogulinu. Radi se o smjeru vozača motornog vozila, a ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković ističe kako je interes stvarno velik te da očekuju popunjenost upisnih mjesta.

I Srednja škola Duga Resa dobit će novi program, i to modnog tehničara. Ravnateljica Tanja Škrak kaže kako nastoje vratiti u Dugu Resu onu tradiciju povezanu s pamučnom industrijom, samo u modernijem obliku. Program ide prema novom kurikulu, sve je modernizirano i tehnološki opremljeno na razini, dodaje.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?