Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Četiri zlata, dva srebra i jedna bronca za ‘sokolaše’ na Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici u Zagrebu

Naslove državnih prvaka osvojili su Lara Đurić, Filip Krznar, Nera Đurić i ekipa kadeta, koja nije imala konkurencije.

Gimnastičari karlovačkog Sokola osvojili su četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici održanom proteklog vikenda u Zagrebu.

U apsolutnom programu senior Matija Tek osvojio je srebro u konkurenciji petorice natjecatelja. Kod kadeta, u konkurenciji osmorice natjecatelja, Fran Šančić bio je peti, Filip Štedul šesti, Leon Mikulić sedmi, a Patrik Rajković posljednji osmi. Kako je karlovački klub jedini imao ekipu, osvojio je naslov ekipnog državnog prvaka kod kadeta bez konkurencije.

U obaveznom programu nastupilo je po desetero natjecatelja koji su nastup izborili kroz kvalifikacijska kola. Kod juniorki Lara Đurić postala je državna prvakinja, a Jana Gabi Kasunić brončana, a kod mlađih juniora Filip Krznar izborio je naslov prvaka, dok je Leon Dejanović bio četvrti.

Jednu medalju, i to zlatnu, karlovački je klub osvojio u slobodnom programu. Okitila se njome Nera Đurić kod kadetkinja, dok je Nika Babić zauzela 5. mjesto. Kod mlađih seniorki Ana Magdalena Fabijanić bila je sedma, a Martina Šegavić posljednja deveta, a u kategoriji U2 Lucija Lukežić Štedul zauzela je 7. mjesto.

U univerzalnom programu do medalje je došao Aaron Funtek. Bio je srebrni u preskoku kod starijih dječaka, među 23 gimnastičara. Matej Štanjer i Filip Blašković ostali su bez odličja.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru