Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Sport Podijeli

Četvero mladih karlovačkih karatista izborilo nastup na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

Ivan Farkaš i Tomislav Čordašev osvojili su zlata, a Patrick Blažević i Petar Grubešić bronce.

Četvero mladih boraca Karate kluba Karlovac 1969 osvojilo je medalje na Kupu Hrvatske za mlađe dobne kategorije održanom u Zagrebu i izborilo nastup na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Ovo natjecanje održano je po prvi puta, a kako je bilo izborno za nastup na Balkanskom prvenstvu, na njemu su nastupili najbolji mladi hrvatski borci. Karlovački su predstavnici izborili dva zlata i dvije bronce. Ivan Farkaš je u kategoriji dječaka do 11 godina do 40 kg, u konkurenciji 7 boraca, upisao tri pobjede i popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, a isto je za rukom pošlo i Tomislavu Čordaševu u kategoriji dječaka do 12 godina do 47 kg, koji je u konkurenciji 6 boraca također ostvario tri pobjede.

Patrick Blažević je u kategoriji dječaka do 12 godina do 42 kg, među 8 boraca, ubilježio dvije pobjede i osvojio broncu, a medalju istog sjaja osvojio je i Petar Grubešić kod dječaka do 10 godina do 40 kg, kojemu je, među 5 boraca, za to bila dovoljna jedna pobjeda.

Karlovački će klub tako na Balkanskom prvenstvu u Beogradu imati četvero predstavnika, a u ukupnom poretku na Kupu Hrvatske podijelio je 10. mjesto s Trnjem u konkurenciji 43 kluba.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

TAEKWONDO

Oscar Kovačić, Lucio Matuzić i Đorđe Bunčić brončani na 26. Zagreb Croatia Openu