Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac VIŠE BI JELI I PILI Podijeli

Četvorka za četiri karlovačke manifestacije. Posjetiteljima nedostaje bolja ponuda hrane i pića

Grad će nastaviti financirati manifestacije, ali u 2020. s manje novca nego ove

Posjetitelji Proljetnih promenada, Ivanjskog krijesa, Festivala balona i Dana piva, njih 892 ispitanih, zadovoljni su tim manifestacijama. Ipak, ni jedna nije dobila peticu i to zbog iste stvari – slabe ponude hrane i pića.

Pokazalo je to istraživanje studenata stručnog studija Ugostiteljstva Veleučilišta u Karlovcu kojeg su proveli od travnja do rujna ove godine.

– Na temelju tih rezultata zaključili smo da su posjetitelji zadovoljni manifestacijama, sve su u razredu četvorke, vrlo dobar. Preporučili su studenti nekoliko momenata za unaprijeđenje i kroz sve četiri manifestacije proteže se preporuka za eno – gastronomsku  ponudu. Od svih tih 892 anketna upitnika velika većina ispitanih je na otvoreno pitanje odgovorila da im treba sadržaja vezanih uz aeno – gastronomsku ponudu,  rekla je profesorica Silvija Vitner Marković s Poslovnog odjela Veleučilišta na predstavljanju rezultata.

Svjesni su toga i u karlovačkoj Turističkoj zajednici.

– Pred nama je velika obaveza da unaprijedimo kvalitetu svih naših manifestacija, naglasila je direktorica Marina Burić.

U Dane piva 2019. uloženo 4,5 milijuna kuna, Grad dao 1,6 milijuna

Gradonačelnik Damir Mandić u idućoj godini očekuje iskorak kod svih manifestacija. Već sad se razgovara s ugostiteljima kako bi se poboljšala gastronomska ponuda, a s obzirom da se pokazalo kako je uspješna ona manifestacija u koju se, poput Dana piva, ulože ozbiljni novci, dodao je:

– Završno izvješće je pokazalo da su Dani piva ukupno koštali 4,5 milijuna kuna. Grad Karlovac su koštali 1,6 milijuna kuna gdje smo postigli ono što smo htjeli, a to je da budemo na nuli.

Ipak, Mandić misli da Grad ne bi trebao biti tak koji će davati sav novac nego samo jedan dio.

-Znači, da Grad kao Grad sa svojim određenim sredstvima sudjeluje, ali da mi nismo dominantni zato što smatramo da te manifestacije imaju potencijal privući sponzore koji se žele reklamirati preko tih manifestacija. Vodit ćemo se tom logilom da osiguramo osnovne uvjete, a sve ostalo da privatnici pronađu svoj interes.

Grad Karlovac će za manifestacije u 2020. samo iz Odjela za gospodarstvo izdvojiti milijun i 650 tisuća kuna. Potvrdila je to jutros i pročelnica Peris.

-Dakle, govorimo o Zelenom cvijetu, Karlovačkom ceneru, Ivanjskom krijesu, Adventu, Novoj godini, Danima piva, dijelu Karlovačkog ljeta…

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom