Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija KOD PREDSJEDNICE Podijeli

Četvrti razredi OŠ I.G.Kovačić danas kod predsjednice države: Oduševljeni viđenim, a ona njima

Predsjednica je dobila i prigodan dar, a mali Dugorešani tako su “uzvratili” posjet nakon njenog nedavnog boravka u gradu na Mrežnici

Učenici 4.a i 4. b. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Duge Rese  danas su posjetili predsjednicu države Kolindu Grabar Kitarović na Pantovčaku u sklopu Dana otvorenih vrata, a najbolja riječ koja opisuje ovaj događaj je – oduševljenje. 

U pratnji učiteljica Vesne Belokleić i Erne Sviličić te ravnateljice Sanje Ferkule, razgledali su ovo važno mjesto u državi, pa tako “uzvratili” posjet predsjednici države koja je nedavno, za trodnevnog boravka u Karlovačkoj županiji, boravila i u njihovom gradu.

Predsjednica je danas tako iz prve ruke doznala sve što je ukratko trebala o ovoj dugoreškoj školi – od toga da škola ima 58 godina i 427 đaka, da su im  ekologija, briga o prirodi i životinjama te sport jako važni, da imaju državnog prvaka u džudu, a  stigao je i poziv da bude gošća za 60. rođendan škole. Osim što je dobila dječju zahvalu jer ih je ugostila, Kolinda Grabar Kitarović primila je i prigodan dar škole “Ivan Goran Kovačić”. Baš koliko su dugoreški učenici oduševljeni boravkom kod predsjednice, toliko i ona nije krila oduševljenje njihovim posjetom, a zajedničko fotografiranje ostat će im lijepa uspomena.

Da su ovi desetogodišnjaci iz Duge Rese savršeno pogodili  “tajming” posjeta predsjednici države svjedoči i  to što su danas prisustvovali velikoj prezentaciji svih spasilačkih službi. Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske gorske službe spašavanja prikazali su vježbe, a Hrvatski crveni križ, Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba predstavili opremu i prijevozna sredstva, pa se mali Dugorešani u grad na Mrežnici vraćaju puni dojmova i novih znanja.

 

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju