Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija NAJNOVIJE U 15 SATI Podijeli

Četvrti zaraženi u Karlovačkoj županiji! Riječ je o liječniku karlovačke bolnice. Zbog njega još barem 2 liječnika idu u samoizolaciju

Zaraženi liječnik nije dva tjedna bio u kontaktu s pacijentima

U Karlovačkoj županiji potvrđen je i četvrti slučaj oboljenja od koronavirusa. Radi se o liječniku iz Opće bolnice Karlovac. 

Potvrdio je to danas u 15 sati Stožer civilne zaštite Karlovačke županije. Radi se o zdravstvenom djelatniku koji u zadnja 2 tjedna NIJE IMAO kontakte s pacijentima, priopćili su u stožeru. Odmah po saznanju da je kod još jedne osobe iz Karlovca potvrđena zaraza novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije.

Oboljeli liječnik, doznaje Radio Mrežnica, simptome i visoku temperaturu ima već nekoliko dana, testiran je tek jučer.

Na sreću, kako smo doznali, a sad je i potvrđeno, nije radio pa nije ni bio u kontaktu s pacijentima, međutim jest s kolegama kod kojih je išao na pregled. Upravo zbog toga barem još dvoje liječnika OB Karlovac mora u samoizolaciju. Zaraženi doktor je imao i druge socijalne kontakte prije pojave simptoma pa bi se u samoizolaciji, uz članove njegove obitelji, moglo naći još ljudi.

Tako ukupno u Karlovačkoj županiji sada ima ukupno 4 zaraženih.

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove