Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport KICKBOXING Podijeli

Cicvara: Svake godine nastojat ćemo ići stepenicu više, a za očekivati je da ‘Karlovac Open’ preraste u turnir svjetske serije

Na devetom izdanju karlovačkog turnira nastupit će između 1800 i 2000 natjecatelja iz 30 država.

KARLOVAC – Nikada nisam zadovoljan onime što sam postigao i to je ono što je ovaj turnir učinilo sve boljim svake godine. Tako će biti i ubuduće i svake ćemo godine pokušati taj turnir dignuti kvalitativno za još jednu stepenicu više.

Kazao je to predsjednik Kickboxing kluba Tigar Zoran Cicvara na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je najavio 9. izdanje Europskog kupa ‘Karlovac Open 2019.’, koji će se od 9. do 11. veljače održati u Sportskoj dvorani i dvorani Ekonomske škole. Okupit će između 1800 i 2000 natjecatelja iz 30 država, velika većina njih bit će iz inozemstva, što ovaj turnir čini različitim od svih drugih kickboxing natjecanja.

– Za očekivati je, zbog toga što na njemu nastupaju natjecatelji sa četiri kontinenta, da će ovo naše natjecanje prerasti u kup svjetske serije. Što znači da bi otišao još jednu stepenicu gore u narednim godinama, čime bi ušao u bodovanje za svjetsku rang-listu. Što je izuzetno važno za nas – istaknuo je Cicvara.

Zbog manjka smještajnih kapaciteta u Karlovcu, natjecatelji noće u Zagrebu, Ogulinu, Slunju, Ozlju, Dugoj Resi i drugim mjestima, pa turnir nije samo karlovački, već nadilazi gradske okvire.

Mandić: Cilj je da oni koji dođu pronesu glas o Karlovcu dalje, ali i da se vrate

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić naglasio je da je osobna upornost Zorana Cicvare dovela ovo natjecanje na razinu na kojoj je danas. A izrazio je i zadovoljstvo što Turistička zajednica ima ulogu u svim takvim događanjima.

– Da se Turistička zajednica zaista nalazi u svim tim događanjima, u svim manifestacijama, i u okviru svojih planova rada, ali i svog poslanja, da na neki način koristi ovakve manifestacije kako bi promovirala naš grad i sve ono vrijedno što je. Naime, cilj je da svi oni, koji i putem ove manifestacije dođu u Karlovac, pronesu glas dalje o svemu onome što mi imamo vrijedno, ali i da se vrate.

Europski kup ‘Karlovac Open 2019.’ financijski potpomažu Karlovačka športska zajednica i Zajednica športova Karlovačke županije, čiji predsjednik Želimir Feitl je kazao kako je riječ o najvećoj sportskoj manifestaciji u gradu po broju učesnika i zemalja iz kojih ti učesnici dolaze. Krovna karlovačka sportska organizacija odnedavno u svom proračunu ima novu stavku za potporu manifestacijama, pa će se, kazao je Feitl, Karlovac Open svakako naći u toj stavci i ubuduće biti bolje financiran nego do sada.

Ovogodišnji ‘Karlovac Open’ ima i svoju humanitarnu notu. Dio sredstava bit će usmjeren udruzi ‘Jak kao Jakov’, za djecu oboljelu od malignih bolesti, te djeci veterana Specijalne jedinice Grom, čiji je Cicvara član.

Pokrovitelji natjecanja su Predsjednica Republike Hrvatske, Središnji državni ured za sport, Hrvatski olimpijski odbor, Karlovačka županija i Grad Karlovac.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Željezničar, Rakovica i Mostanje 1949 pobjedama otvorili proljetni dio sezone, Policajac, Stara hiža i Obrtnik upisali poraze