Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život NEMA PREDAJE Podijeli

Cijela učiteljska Hrvatska u ponedjeljak u štrajku ako sutra ne bude pomaka

Danas i sutra u štrajku po četiri županije

U ponedjeljak će u štrajku biti cijela Hrvatska ukoliko sutra ne dođe do bitnog pomaka, do sastanka i rješenja naših zahtjeva’, najavili su sindikati na današnjoj konferenciji za novinare.

“To je poruka Vladi da izjava premijera u Saboru o namjeru povećanja osnovice za plaće svima, ne znači ispunjavanje naših zahtjeva”, kazao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

“Današnji štrajk na razini četiri županije i nakon premijerove izjave o povećanju plaća je 89,37 posto. To znači da naši članovi i zaposlenici znaju zašto su u štrajku.” Danas se štrajka u Karlovačkoj, Vukovarsko srijemskoj,Zadarska i Sisačko moslavačka.

Primorsko-goranska županija, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Ličko senjska županija bit će u štrajku sutra.

Štrajk u školama, podsjetimo, traje već tjedan dana. Prošloga četvrtka u štrajku su bile škole u cijeloj zemlji, a nakon toga štrajkalo se po tzv. cirkularnom modelu – po županijama.

Premijer je u srijedu, podsjetimo, tijekom podnošenja godišnjeg izvješća o radu Vlade najavio povećanje plaća u idućoj godini od 6,12 posto svim državnim i javnim službenicima, u tri vala povećanja od po 2 posto.

‘Štrajk je po mom dubokom uvjerenju, nakon ovakve ponude, suvišan’, kazao je kasnije tog dana premijer Andrej Plenković novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo

SAMO SE SRUŠILO

Pogledajte kako se krov dugoreške vijećnice “prizemljio” kod Radio Mrežnice