Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac SAV ĆE PASTI Podijeli

Cijeli strop iz pothodnika bit će uklonjen, Grad radove na obnovi procjenjuje na 600 tisuća kuna

U Gradu Karlovcu podsjetili kako su sudjelovali u obnovi, ali i otkrili planove za budućnost

Nakon što su u karlovačkom pothodniku popadali dijelovi stropa i samo pukom srećom nije nitko stradao, javili su se iz Gradske uprave. Strop će biti potpuno uklonjen, a vladat će posebna regulacija kretanja kroz pothodnik u to doba.

Grad će otvoriti javnu nabavu za rekonstrukciju stropa, a procjenjuju radove na 600 tisuća kuna, napomenuli su.

U Gradu su podsjetili da su prije dvije godine zajedno s Hrvatskim cestama sudjelovali u rekonstrukciji dijela prilaza Većeslava Holjevca (brze ceste) kod Autobusnog kolodvora. Izvođenje ovog vrlo kompleksnog projekta iznosilo je 12,9 milijuna kuna, a Grad Karlovac sufinancirao je radove s 1,2 milijuna kuna na hidroizolaciji pothodnika. To je bio prvi korak, odnosno preduvjet daljnje rekonstrukcije pothodnika i sadržaja u njemu. Prošle godine trebali su uslijediti razgovori i dogovori sa svim korisnicima i vlasnicima prostora kako bi sagledali njihove planove, međutim pandemijske okolnosti odgodile su taj korak, objašnjavaju u gradskoj upravi.
Lani su napravljeni su troškovnici za uređenje sanitarnog čvora i ulaganje u precrpnu stanicu što može biti realizirano nakon dogovorenog sufinanciranja s ostalim vlasnicima poslovnih prostora, što treba uslijediti.

Za sad je u pothodniku uklonjen dio stropa koji je pao, ali i dio koji je prijetio da će uskoro završiti na podu

Stručne službe Grada Karlovca pripremaju cjeloviti projekt sanacije pothodnika za financiranje kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost u Posebnom cilju 2.VIII – Promicanje održive multi modalne urbane mobilnosti, u sklopu prelaska prema gospodarstvu s nultom stopom emisije ugljika s mogućnošću rekonstrukcije i modernizacije pothodnika za pješake, stoji dalje u gradskom priopćenju.

U ovom slučaju rekonstrukcija i modernizacija pothodnika ne bi bila isključivo komunalno uređenje već je intencija u oba pothodnika integrirati dodane vrijednosti za građane u vidu objedinjavanja određenih usluga za građane na jednom mjestu. Predviđene usluge za građane bit će smještene u poslovnim prostorima kojima je vlasnik Grad Karlovac.

Iz navedenog se može zaključiti kako je projekt obnove pothodnika započet, ali zahtijeva temeljit pristup i značajna financijska izdvajanja, poručuju iz Grada.

Pročitajte i ovo

GOTOVO S GRATIS

Od ponedjeljka naplata punjenja električnih auta na autocestama