Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život NOVE SMJERNICE Podijeli

Cijepljeni ne moraju u samoizolaciju ako su bili u kontaktu s oboljelima, ali ako su pozitivni moraju na 10 dana

Prema novim smjernicama ni cijepljeni zdravstveni djelatnici nakon kontakta s oboljelima ne moraju u samoizolaciju, ali obavezne im maske na poslu i testiranje

Osobe koje su se cijepile protiv korone, bili su u bliskom kontaktu s oboljelima od COVID-a i nemaju simptome, ne moraju u samoizolaciju. Isto sada vrijedi i za cijepljene zdravstvene djelatnike i one koji rade s ranjivim skupinama. No, i jedni i drugi se moraju pridržavati određenih mjera.

Oni koji su cjepivo primili prije više od 14 dana, a u bliskom su kontaktu sa COVID zaraženim osobama izbjeći će samoizolaciju, ali narednih 10 dana ipak moraju držati distancu, nositi masku i izbjegavati veće skupove.

Prema novim smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su na snazi od jučer, cijepljeni zdravstveni djelatnici i svi koji rade s osjetljivim skupinama, također ne moraju u samoizolaciju u slučaju kontakta s COVID pozitivnim osobama.

Cijepljeni, a pozitivni kod kuće ostaju u 10-dnevnoj izolaciji

No, oni ipak cijelo vrijeme boravka u ustanovi u kojoj rade moraju nositi FFP2 masku i testirati se odmah nakon kontakta te sedmi i 14. dan od kontakta.

Ako se potpuno procijepljenima jave simptomi korone tada moraju ostati kod kuće, javiti se obiteljskom liječniku i otići na testiranje.
A ako se pokaže da su pozitivni moraju u desetodnevnu izolaciju i podliježu istim pravilima kao necijepljene osobe.

Pročitajte i ovo

SMRT NA ILOVCU

Na Ilovcu večeras poginuo motociklist