Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija USKORO Podijeli

Cijepljenje protiv gripe počinje 6. studenog, u Karlovačku županiju stiže više cjepiva nego lani

Hrvatska je naručila 360.000 doza cjepiva, a u Karlovačkoj županiji se očekuje oko 11.500 doza

Cijepljenje protiv gripe u Hrvatskoj počinje 6. studenog. Iako cjepivo još nije stiglo, istoga dana počet će i u Karlovačkoj županiji.

Ove je godine Hrvatska naručila 360.000 doza cjepiva, što je gotovo 10 posto više nego lani. Prvenstveno je namijenjeno, a time i besplatno za osobe starije od 65 godina, štićenike domova za starije osobe, kronične bolesnike, djelatnike u zdravstvenim ustanovama te za trudnice.

Cjepivo, i oko 11.500 doza što je više nego lani, u Karlovačku županiju stiže 30. listopada nakon čega će biti distribuirano po ordinacijama obiteljske medicine

Upravo ove kategorije cijepit će se tijekom studenoga, a tek nakon njih, ako ostane cjepiva, uz nadoplatu će se moći cijepiti i svi ostali. No, ne moraju čekati, pojašnjavaju iz Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske.

-Svi ostali koji žele smanjiti rizik od gripe, mogu se cijepiti bilo kada u dogovoru s izabranim liječnikom. Svaki liječnik primarne zdravstvene zaštite može naručiti putem ljekarne ili veledrogerije cjepivo za osobe koje ima u skrbi i cijepiti ih uz naplatu u bilo koje vrijeme.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

VELIKA GOSPA

Kamensko, Novigrad i Oštarije sutra očekuju hodočasnike