Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

Cilj je ostanak u drugoligaškom rangu, a na otvaranju prvenstva očekuje se pobjeda nad Rovinjom

Trener Dražen Keča u nedjeljnoj utakmici neće moći računati na Mariju Palajsa, Paulu Šepac i Anu Bačić.

KARLOVAC – Cilj nam je ostanak u ovoj nikad jačoj Drugoj hrvatskoj ligi Zapad, možemo se nositi sa svim suparnicama i očekujemo pobjedu na otvaranju sezone u domaćoj utakmici s ekipom Rovinja.

Naglasci su to s večerašnje pressice rukometašica Škole rukometa Karlovac, na kojoj su trener Dražen Keča, te igračice Anamarija Filipčić i Lucija Stepić najavili početak prvenstva u višem drugoligaškom rangu. Iako se klub oslanja samo na domaće igračice, stasale u karlovačkoj rukometnoj školi, a zbog ozljeda u prvenstvo neće krenuti u kompletnom sastavu, optimizma ne manjka.

– U ovu ligu su iz prvoligaškog ranga ispali Dugo Selo i Ivanić i mišljenja sam da nikad nije bila jača. Nama je osnovni cilj zadržati status drugoligaša, a ako se ukaže prilika za nešto više, iskoristit ćemo je. Možemo se nositi sa svim suparnicama, a vjerujem i iznenaditi neke od favorita. Popravili smo pogreške iz zadnje pripremne utakmice sa Slogom pa, iako imamo problema s ozljedama, očekujem osvajanje dva domaća boda protiv Rovinja – kazao je trener Keča.

Filipčić: Nastojat ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat; Stepić: Možemo se boriti i za viši rang

Kružna napadačica Anamarija Filipčić istaknula je da će ekipa nastojati ostvariti najbolji mogući rezultat u ovom rangu, a srednja vanjska igračica Lucija Stepić naglasila je kako ih u ovoj ligi očekuje jači intenzitet igre i puno više trčanja. Vjeruje da ekipa može odgovoriti na nova iskušenja, uz pomoć navijača ostvarivati dobre rezultate i čak se boriti za plasman u viši rang.

U sastav za nedjeljni dvoboj s ekipom Rovinja, koji se igra u Sportskoj dvorani od 16 sati, trebala bi se vratiti Iva Jurišić. Ozlijeđena Kristina Vuković također bi mogla biti u ekipi, ali samo za potrebe izvođenja sedmeraca, dok će sigurno izostati Marija Palajsa, Paula Šepac i Ana Bačić.

Ulaskom rukometašica u viši rang, bolje se organizirao i Upravni odbor kluba, kazao je predsjednik Miloš Đanković. Sa svim igračicama sklopljeni su ugovori, a kako su troškovi natjecanja bitno veći nego u trećeligaškom rangu, pred Upravom je puno posla oko zatvaranja financijske konstrukcije za ovu sezonu.

Pročitajte i ovo

JIU JITSU

Jurković zlatni na međunarodnom natjecanju u Ljubljani, Božičević srebrna