Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život MLADI U AKCIJI Podijeli

Čiste šumu, skupljaju hranu i potrepštine za životinje, realiziraju projekte. Dugorešku Donju školu epidemija ne zaustavlja

O zdravlju i jabukama, čišćenju naših šuma, a onda i hrani za četveronošce razmišljali su i djelovali u ovoj školi

Čišćenje šuma, prikupljanje hrane i potrepština za sklonište za životinje, projekti poput Dana jabuka, tek su dio onoga što se proteklog tjedna događalo u dugoreškoj Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić”.

Tako su učenici 3.b razreda s učiteljicom Ivanom Kurs Podvorec nastavne sadržaje povezivali s jabukama, sve u sklopu eTwinning projekta „Dan jabuka 2020.“ u kojem sudjeluju.
Cilj je upoznati učenika s utjecajem jabuke na zdravlje, koristima, vrstama, načinom konzumiranja i proizvoda od jabuke. Jabuke se gledalo, opisivalo, slikalo, čak su se rješavali i matematički zadaci na tu temu, a na kraju iz zasluženo i pojeli vođeni onom starom – Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.

Oni stariji učenici iz sedmih i osmih razreda čistili su šumu u dugoreškom naselju Curak. Akciju su, kao dio eTwinning projekta „Let’s Save Our Planet Together“, organizirale učiteljice Helena Helkert Furač i Tatjana Kovče, a sudjelovali su učenici 8.b i 7.a razreda. Našlo se tu zaostalih plastičnih boca, cijevi, staklenih boca, vrećica, a sve su zbrinuli točno kako treba. U toj akciji “otkrili” su i tri mjesta gdje neodgovorni pojedinci dovoze građevinski i glomazni otpad, a da sve ne ostane samo na riječima, o tome će obavijestiti i nadležne.

Uz čišćenje prirode, učenici su u organizaciji dviju učiteljica prikupljali i hranu i opremu za pse i mačke iz skloništa za životinje “Udruga anđeo Rocky”, a u sklopu eTwinning projekta „Living greenly.Prikupili su hranu, dekice, povodce, pa čak i košaru za mace, ali i topla odijelca za psiće.

Pročitajte i ovo

NEVIĐENO

Gradonačelnica Ozlja osudila vandalizam: Građani nisu zaslužili da se njihova imovina namjerno uništava