Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac TKO ĆE PLATITI Podijeli

Cjenik novog načina odvoza otpada u Karlovcu još nije gotov

Čistoća cjenik priprema, ali koliko će poskupljenje biti ovisi o povlačenju EU novca

Još uvijek nije poznat cjenik Čistoće Karlovac za novi način odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada koji bi na snagu trebao stupiti s početkom iduće godine.

U Gradu Karlovcu nove cijene ne prejudiciraju jer, kako kažu, sve je još u pripremnoj fazi. Čistoća istvoremeno s uspostavom novog načina pružanja usluge odvoza otpada radi i na izradi cjenika, ali on se ne može početi primjenjivati dok se ne nabavi sva oprema potrebna za pružanje cjelovite usluge.

– To uključuje izgradnju kompostane, sortirnice, nabavku novih vozila, posuda i instaliranje sustava za elektronsku evidenciju pražnjenja spremnika te tek uspostavom navedenog novi način obračuna usluge biti će primjenjiv, kažu za Radio Mrežnicu u Gradu.

Upravo će sve to imati utjecaja na budući cjenik. Bit će, naime formiran ovisno o tome hoće li se pronaći novac iz alternativnih izvora prihoda ili će ulaganje ići iz gradskog i Čistoćinog proračuna odnosno iz džepova poreznih obveznika. No, do povećanja cijene će zasigurno doći.

– Visinu povećanja cijene ne bismo prejudicirali, jer vjerujemo kako će Grad Karlovac i Čistoća d.o.o. Karlovac za navedenu opremu ishoditi sredstava putem natječaja nadležnog Ministarstva, odnosno iz sredstva EU-a te taj trošak neće opteretiti korisnike.

Foto: Ilustracija/arhiva RM

Pročitajte i ovo

RANOJUTARNJA ODLUKA

13 vijećnika ZA Most Specijalne jedinice policije Grom: Ovo je most demokracije jer je s Domovinskim ratom ona stigla u Karlovac