Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  30C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac HGSS S GRAĐANIMA Podijeli

“Članovi HGSS-a podsjećaju na Supermana”: Oni su pravi heroji Hrvatske

Članovi HGSS u Karlovcu se predstavili javnosti i približili svoj rad

Kako rade članovi HGSS-a, kojom se opremom koriste, ali i kako biti siguran u prirodi, sve su to danas naučili Karlovčani svih generacija na druženju s HGSS-ovcima pred karlovačkom Aquatikom.

– Svi želimo vjerovati da su ljudi dovoljno educirani, ali se često dogodi da odu u prirodu bez esencijalnih potrepština kao što je voda, a nerijetko znaju i precijeniti svoje mogućnosti, rekla je Sanda Križan, članica HGSS-a Karlovac.

Sanda je objasnila da osoba koja želi biti dio HGSS-a mora zadovoljavati neke preduvjete, odnosno, mora biti u dobroj fizičkoj, ali i psihičkoj spremi.

Duge akcije i potrage mogu biti izrazito iscrpne i naporne.

Voditeljica marketinga Ivana Kaleb Vuletić rekla je da postoji veliki interes Karlovčana, ali i posjetitelja iz ostalih dijelova Hrvatske, a najviše su ovom izložbom bili oduševljeni mališani koji su mogli isprobati ruksake te vidjeti što se sve u njima nosi, način transporta ozlijeđenih ljudi, ali i kako puše zrak iz opreme za ronjenje.

– To je herojski posao, oni su pravi heroji Hrvatske, moramo biti ponosni na njih te ih moramo podržati, kazala je Jana Zadrovec koja je sa sinom Mihaelom stigla iz Zagreba da bi vidjeli svu opremu koja se koristi u akcijama, ali i da bi ponešto naučili o sigurnom boravku u prirodi.

Mali Mihael posebno je bio oduševljen jer ga članovi HGSS-a zbog opisa posla podsjećaju na Supermana.

Matija Kranjčević savjetovao je svima koji planiraju put u prirodu da dobro pripreme put, da se informiraju o tome gdje idu te koliko će im trebati, a važno je i da osoba ne ide sama te da se ponese sva adekvatna oprema, ali svakako najvažnije je da postoji želja za uživanjem u prirodi.

Lana Belavić

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Održana sjednica IO HNS-a, o ‘klubovima od posebnog interesa’ nije riječi, Karlovac 1919 od sljedeće sezone četvrtoligaš